2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 16., péntek
A magyar rendőrség története
A Rendőrmúzeum vándorkiállítása nyílt meg Békéscsabán
Szerző: Sz. M.
Idén 100 éves az államosított magyar rendőrség. Az alkalomból a Rendőrmúzeum kiállítást állított össze. A fotókkal illusztrált tárlat átfogó képet ad a magyar rendőrség szervezetének főbb történeti állomásairól. Az anyagot Budapesten, a Rendőrségi Igazgatási Központban is bemutatták, és vándorkiállításként bejárja az ország valamennyi megyéjét. A tartalmas és érdekes összeállítás Békés megyében Békéscsabán, a Csabagyöngye Kulturális Központban látható. A tárlat október 14-i megnyitóján Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója méltatta intézményük és a rendőrség között kialakult együttműködést, megosztotta a rendőrség munkájáról szerzett jó tapasztalatait, majd díszkötéses tanulmányt adott át Hudák Pál r. ezredesnek, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettesének.

A magyar rendőrség története a tárlókon. Kép: police.hu

 

 

 

A békéscsabai rendőrség történetéről szóló áttekintést Szalay Ágnes, az intézmény történésze készítette. A tárlatot megnyitó rendőrfőkapitány-helyettes köszönetét fejezte ki az értékes, tudományos igényességgel összeállított ajándékért.

 

 

 Szente Béla, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatója méltatta együttműködésüket a rendőrséggel. Kép: police.hu

 

 

Az ezredes a centenáriumról elmondta, hogy az ünnep alkalmat ad az egy évszázad alatt a testületben történt fontosabb események, változások felidézésére. Ebben segít a Rendőrmúzeum kiállítási anyaga, amelyet Békéscsabán, október 24-ig tekinthetnek meg az érdeklődők a Csabagyöngye Kulturális Központ földszintjén - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

A tárlatot Hudák Pál r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese nyitotta meg. Kép: police.hu

 

 

A tárlat október 24-ig látható a Csabagyönye Kulturális Központban. Kép: police.hu

 

 

 



<
++++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.