2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 13., kedd
Válogatott kínzások a házban
Terror Mezőberényben - Öt év börtönt kapott a gyermekeit bántalmazó apa
Szerző: Sz. M.
A Békési Járási Ügyészség vádirata alapján 2 rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntette, 2 rendbeli testi sértés bűntette, és kapcsolati erőszak vétsége miatt ítélt el pénteken a Békési Járásbíróság egy 32 éves, mezőberényi férfit. A férfi válogatott módon bántalmazta 3 és 7 éves gyermekét, de feleségét is. A házaspárnak hat kiskorú gyermeke van, közülük ötöt a hatóságok kiemeltek a családból. A házaspár csak egy gyermeket nevelt háztartásában. A hatóság engedélyezte, hogy a kapcsolattartás érdekében a szülők gyermekeiket meghatározott időszakra magukhoz vegyék, így 2020. január 5. és 31. között a 3 éves és a 7 éves fiú a házaspár mezőberényi otthonában tartózkodott. Ez időszak alatt a munkanélküli férfi - aki egész nap számítógépes játékokat játszott -, agresszíven viselkedett a gyermekekkel és feleségével. A férfi napi szinten terrorizálta, többször és különféle módon bántalmazta őket. Így a 3 éves kisfiút többször például azzal büntette, hogy egy légycsapóval egymás után számtalanszor nagy erővel megütötte, lábát cigarettaparázzsal megégette, testét csipkedte.

Az apa a 3 éves kisfia lábát cigarettaparázzsal égette. A kép illusztráció. Forrás: depositphotos.com

 

 

 

A bántalmazások következtében a kisgyermek összesen 19 rendbeli, 8 napon túl gyógyuló – köztük II. fokú égési – sérüléseket szenvedett. A férfi a 7 éves kisgyermeket szintén többször megütötte, arcát párnába nyomta addig, amíg fuldokolni kezdett, egy 7,5 centiméter pengehosszúságú késsel a tenyerét többször megszúrta és megvágta. A férfi a feleségét sem kímélte, a lábát, combját rendszeresen megütötte, megrúgta, a fejét a falnak verte, az egyik alkalommal azért, mert nem vágott fel elegendő tűzifát, egy másik alkalommal azért, mert a sértett rászólt, hogy a kályhából a hamut ne a szőnyegre seperje.

 

 

A Békési Járásbíróság a letartóztatásban lévő férfit halmazati büntetésül 5 év végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte, 5 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától. A bíróság a két kiskorú sértett szülői felügyeleti jogát megszüntette, elkobozta a bűncselekmény eszközéül használt kést, kötelezte a férfit az eljárás során felmerült több mint 650 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére. Az ítélet nem jogerős, mert bár azt az ügyészség tudomásul vette, a vádlott és védője fellebbezést jelentett be. Elsődlegesen felmentésért, másodlagosan a kiszabott büntetés enyhítéséért fellebbeztek.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.