2020. október 24., szombat,  Salamon
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 09., péntek
Határsértők Gyulánál
Tizennégy afgánt adtak át Romániának - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, október 7-én, a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán történt halálos baleseten kívül, Battonyán, a Fő utcában, 8 óra körül egy elektromos kerékpáros férfi álló autó ajtajának hajtott. A férfi elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett. Békéssámsonban, a Munkácsy utcában, 15 óra körül egy segédmotoros kerékpáros nő letért az útról és ház falának ütközött. A jármű vezetője nem rendelkezett jogosítvánnyal, könnyebben megsérült. Gyula külterületén, október 8-án, 10.45 óra körül, lakossági bejelentést követően ellenőriztek a rendőrök négy külföldit, akik afgán állampolgárnak vallották magukat. Nem sokkal ezután, Gyula közelében, 11 óra előtt néhány perccel egy, majd két órával később, 13 óra körül további kilenc határsértőt tartóztattak fel. Valamennyi férfi afgán állampolgárnak vallotta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Gyulai Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A határsértők meghallgatása után valamennyiüket átadták október 8-án, 19.10 órakor a román hatóságnak.

Békéssámsonban háznak hajtott a segédmotoros kerékpáros. Kép: Police.hu

 

 

 

A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrjárőrei október 7-én, 20.15 óra körül Gyulán, a Kossuth Lajos utcában elfogtak egy 36 éves férfit, aki ellen fővárosi kerületi bíróság önbíráskodás bűntette miatt adott ki elfogatóparancsot. A rendőrök értesítették a körözést elrendelő bíróságot, és őrizetbe vették a gyulai férfit - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Ittasan ütközött össze a békési autós a vétlen gépkocsival a nyáron. Kép: Police.hu

 

 

 

Súlyos sérüléssel járó baleset történt 2020. július 18-án, 22 óra előtt pár perccel Békéscsaba külterületén. A Békés irányából Békéscsaba felé tartó autós áttért a menetiránya szerinti bal oldali forgalmi sávba és összeütközött egy szemből érkező személygépkocsival. A balesetben hárman sérültek meg, a vétlen jármű vezetője súlyosan. A helyszínen a balesetet okozó autósnál az alkoholszonda ittasságot jelzett. A rendőrök orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték, majd az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy az 52 éves, békési férfi úgy vezetett, hogy a szervezetében alkohol volt. A férfi kihallgatásán el is ismerte, hogy mielőtt elindult a barátnőjéért Békéscsabára, pálinkát és sört is ivott. A Békéscsabai Rendőrkapitányság súlyos testi sértést okozó, ittas  járművezetés bűntett miatt indult nyomozás rendőrségi vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította az ügyészségre.<
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.