2020. október 24., szombat,  Salamon
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. október 08., csütörtök
Meghalt a kerékpáros
Teherautós ütötte el Békéscsaba határában - Határsértő a tehervonatban Lőkösházán - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, október 7-én, 15.20 órakor tehergépkocsi ütközött kerékpárossal a 44-es számú főút Békéscsaba és Gyula közötti szakaszán, Békéscsaba határában, a Gyulai úti körforgalomban. A kerékpáros életét vesztette. A helyszínelés miatt elrendelt útlezárást a rendőrség 19.50 órakor oldotta fel. Október 6-án, Orosházán, a Kelet utca és a Kós Károly utca kereszteződésében, 7 óra körül teherautó személygépkocsival közlekedő férfinak ütközött. Az autós letért az útról és árokba borult. A mentők a férfit súlyos, a másik jármű vezetőjét könnyű sérüléssel vitték kórházba. Békéscsabán, a Corvin utcában, 14.30 óra körül tehergépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget és elütött egy kerékpáros férfit. A balesetben a férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Mezőberényben, a Fő úton, 18.30 óra körül összeütközött két kerékpáros. Mindketten elestek, az egyik biciklis súlyosan, míg a másik könnyebben sérült meg – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Békéscsabán is teherautós ütött el kerékpárost a Corvin utcában, október 6-án. Kép: Police.hu

 

 

 

Határsértőt fogtak el a rendőrök október 5-én, 23.15 óra körül Lőkösházán, a vasúti határátkelőhelyen. A magát palesztinnak valló külföldi személygépkocsikat szállító tehervonaton rejtőzködött, nem tudta hitelt érdemlően igazolni személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a férfit a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellene, majd október 6-án, 11 órakor átadták a román hatóság képviselőinek.

 

 

A palesztin férfi személygépkocsikat szállító tehervonaton rejtőzött el. Kép: Police.hu

 

 

 

Két férfit fogtak el október 6-án a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei. Dombiratoson, 11.45 óra körül a lakásáról állítottak elő egy 68 éves férfit, mert hamis magánokirat felhasználása miatt a Budaörsi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki ellene. Ezután, 13.30 óra  körül Battonyán fogtak el egy 35 éves, kevermesi férfit, akinek zaklatás miatt a Békéscsabai Járásbíróság rendelte el körözését. A rendőrök mindkét esetben értesítették a körözést elrendelő bíróságot.

 

 

Békéscsabán, a Pipacs utca és a Lencsési út kereszteződéséből október 5-én, 11.15 óra körül előállítottak a rendőrök egy békéscsabai férfit, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy korábban a rendőrség 2021. szeptember 16-áig eltiltotta a járművezetéstől. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 18 éves férfit szabálysértés miatt őrizetbe vette és a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

 

Házkutatást tartottak a nyomozók egy férfinál október 5-én, délelőtt, Mezőberényben. A házban kábítószer gyanúját keltő fehér port, tablettákat és zöld növényi törmeléket találtak. A Békési Rendőrkapitányság nyomozói kábítószer birtoklás gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást a férfi ellen és őrizetbe vették. A rendőrség a lefoglalt kábítószergyanús anyagok hatóanyagtartalmát szakértővel vizsgáltatja meg.

 

 

Békéscsabán, az Andrássy úton, október 5-én, 22 óra előtt néhány perccel ellenőriztek a rendőrjárőrök egy román állampolgárságú férfit, akinek ruhájában zöld növényi törmeléket és fehér port találtak. A 29 éves férfit a rendőrök előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol a gyorsteszt kábítószer-fogyasztást jelzett nála. A nyomozók kábítószer birtoklása vétség gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene. A rendőrség igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja a lefoglalt őrlemény és por kábítószer- hatóanyag-tartalmát és, hogy a román férfi milyen tiltott szert fogyaszthatott.

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.