2021. január 19., kedd,  Sára és Márió
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. szeptember 16., szerda
Százezres feledékenység
Két nő lopta el a békéscsabai sörözőben hagyott tárcát - Betörések Battonyán és Csorváson - Határsértők Lőkösházánál - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, szeptember 14-én, Békéscsabán, a Széchenyi utcában, 14 óra körül egy segédmotor-kerékpáros férfi elesett és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Szintén Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Damjanich utca kereszteződésében, 18 óra körül egy motorkerékpáros nő személygépkocsinak ütközött. A mentők a nőt könnyű sérüléssel vitték kórházba. Gyula külterületén, 19.45 óra körül személygépkocsi elsodort egy kerékpárját toló férfit. A gyalogosnál felmerült az ittasság gyanúja, könnyű sérülést szenvedett. Szeptember 13-án, Muronyban, a vasútállomáson, 13.30 óra körül egy fiatal lány induló vonatról lépett le és könnyebben megsérült. Mezőberényben, a Békési úton, 16 óra körül két személygépkocsi és egy segédmotor-kerékpáros férfi ütközött össze. A mentők az utóbbi jármű vezetőjét súlyos sérüléssel vitték kórházba. Csanádapácán, a Rákóczi Ferenc utcában, 18.45 óra körül egy motorkerékpáros férfi a gyanú szerint ittasan vezetett, elesett és nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Békéscsabán a motoros autónak ütközött. Kép: Police.hu

 

 

 

Lőkösháza külterületén, szeptember 16-án, 6 óra előtt néhány perccel négy külföldit tartóztattak fel a rendőrök. A határsértők közül ketten tunéziai, egy marokkói, egy algériai állampolgárnak vallották magukat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Lőkösházi Határrendészeti Kirendeltségre - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

 

Betöréses lopások elkövetésével gyanúsítható férfiakat fogtak el a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztálya és a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei szeptember 15-én, hajnalban, Battonyán. A páros egyik tagját, a 33 éves, battonyai férfit nyolc, 29 éves társát három bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják. Valamennyi lopást Battonyán követték el. Márciusban egy ház kamrájából együtt vittek el házi hústermékeket. A helyiségbe a szellőztetés miatt nyitva hagyott ablakon át jutottak be. Áprilisban átmásztak egy lakatlan ház kerítésén, megrongálták az épület teraszának ajtaját, majd a házból egy lemezkazettát, italokat, hangfalakat vittek el. A 33 éves férfi még hat helyről lopott, házakból többek között televíziót, mobiltelefonokat, ékszereket, edényeket, háztartási gépeket, és volt, ahonnan az udvarról tűzifát hordott el. Társa a közösen elkövetett két bűncselekményen kívül kerékpár-lopással is gyanúsítható. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság mindkét battonyai férfit őrizetbe vette. A nyomozók a lopott holmi egy részét megtalálták náluk, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosoknak.

 

 

Csanádapácán elesett az ittassággal gyanúsított motoros. Kép: Police.hu

 

 

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság szeptember 14-én őrizetbe vett egy csorvási férfit, aki a gyanú szerint szeptember 13-áról 14-ére virradóra, Csorváson benyomta egy lakóház kapuját, majd bement a nyitott házba. Az épületben átkutatta az egyik helyiséget, ahonnan alkoholt, élelmiszert vitt el. A rendőrség a 60 éves, csorvási férfit lopás vétség elkövetésével gyanúsítja.

 

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei szeptember 14-én előállítottak két nőt, mert előző napon, kora este ellopták egy férfi pénztárcáját békéscsabai sörözőből. A férfi padon felejtette a tárcát, amiben százezer forint volt. A nők ellen büntetőeljárás indult. A rendőrök a pénzt megtalálták náluk, lefoglalták és visszaadják a tulajdonosnak.

 

 

Békéscsabán, Orosházi úti üzlet előtt, szeptember 14-én, 11.30 óra körül, szóváltás után összeverekedett két férfi. A rendőrök előállították őket a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol garázdaság miatt büntetőeljárás indult ellenük.

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.