2021. január 19., kedd,  Sára és Márió
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. szeptember 12., szombat
Család az ittas apa autójában
A békéssámsoni férfinak jogosítványa sem volt soha - Szeghalmi, lakatlan házban rejtette el a tolvaj a fűkaszát - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Békésen a Széchenyi téren, szeptember 10-én, 14.15 óra körül összeütközött egy személygépkocsi és egy elektromos kerékpáros nő. A kerékpáros nő könnyű sérülést szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei szeptember 10-én előállítottak egy békéscsabai férfit. A 61 éves férfi a gyanú szerint szeptember 2-án Békéscsabán, a Dózsa György úton elütött egy kerékpárúton közlekedő kerékpárost, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A rendőrség büntetőeljárást indított ellene. Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök szeptember 10-én, 19.15 óra körül Kevermesen, a Széchenyi utcában. Egy segédmotor-kerékpáros férfinél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A rendőrök a férfit előállították, majd miután még két mérés megerősítette az igazoltatáskor végzett légalkohol mérés eredményét, elvették a vezetői engedélyét és büntető-feljelentést tettek ellene. Tótkomlóson, a Kossuth utcában, szeptember 8-án, 20 óra körül megállítottak a rendőrök egy személygépkocsit vezető férfit. A szonda alkoholfogyasztást jelzett nála, ezért orvosi vizsgálatra és mintavételre vitték.

Rendőrök keresik az ittas vezetőket az utakon. A kép illusztráció. Forrás: Police.hu

 

 

 

A 30 éves, békéssámsoni férfi úgy vezetett, hogy soha nem volt jogosítványa. Az ellenőrzéskor az ötszemélyes autóban hatan ültek, a felesége és négy gyermeke utazott a férfival. A gyermekek közül csak egy kétéves kislánynak volt gyermekülése, hat, négy és három éves testvérei az autó ülésén ültek. Az apa ellen az Orosházi Rendőrkapitányság ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást, a többi szabálytalanság miatt szabálysértési eljárást indított.

 

 

A Békés megyei rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy vigyázzanak a gyermekekre, tartsák be a közúti közlekedés szabályait. Rövid útra is ültessék a gyermekeket a magasságuknak megfelelő, az autóba gondosan rögzített biztonsági ülésbe vagy magasítóra, és kapcsolják be az őket védő övet. Mutassanak példát, minden esetben használják a saját biztonsági öveiket is. A gyermekbiztonsági rendszer, a biztonsági öv baleset esetén csökkentheti a sérülés súlyosságát, akár életet is menthet. Az ittas járművezetés nagyban növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ezért a rendőrség mindenkit arra kér, hogy ha alkoholt fogyasztott, ne vezessen.

 

 

Lopás vétség és magánlaksértés bűntett elkövetésével gyanúsít a rendőrség egy szeghalmi férfit. A 48 éves férfi 2020 júliusában fűkaszát lopott egy szeghalmi, lakatlan ház melléképületéből. A gépet egy másik, nyitva hagyott, lakatlan házban rejtette el, az épület beépített folyosójára tette. Néhány nap múlva, amikor visszament érte, a ház már zárva volt, ezért benyomta az egyik ablakot, hogy hozzáférjen a lopott fűkaszához, amit aztán eladott. A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei a fűkaszát lefoglalták és visszaadták a tulajdonosnak. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakasza után a büntetőeljárás iratait továbbította az ügyészségre.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.