2021. április 23., péntek,  Béla
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. szeptember 11., péntek
Tehervonatokat dézsmáltak meg
Szolnokon, a vonatokon szállított kamionok ponyváit vágták ki - A békési alkalmazott árokba vezette a céges autót - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, szeptember 9-én, Vésztő külterületén, 7 óra körül egy személygépkocsi letért az útról és árokba borult. A jármű vezetője súlyos sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Corvin utcában, 7.45 óra körül egymásnak ütközött három személygépkocsi. A balesetben az egyik autós könnyebben megsérült. Négy órával később, szintén Békéscsabán, a Lencsési úton tolatás közben a kisteherautó elsodort egy gyalogos nőt. A mentők a nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba. Orosházán, a Honvéd utca és a Bajcsy-Zsilinsznky utca kereszteződésében, 16 óra körül a személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpáros nőnek és elütötte. A biciklis elesett, sérülése nem súlyos. Néhány perccel később, Békéscsabán, a Wagner utca és a Vaskapu utca kereszteződésében összeütközött két személyautó. Az egyik autó utasa nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Csanádapácán, az Alkotmány úti körforgalomban, 20.45 óra körül fának ütközött és felborult egy személygépkocsi. A jármű vezetőjénél felmerült az ittasság gyanúja és két utasa is könnyebben megsérült. Sarkadon, a Szalontai úton, szeptember 8-án, 14.20 órakor összeütközött két személygépkocsi. A balesetben az egyik jármű vezetője könnyebben megsérült. Tótkomlóson, a Széchenyi utcában, szeptember 7-én, 9.30 óra körül elesett egy kerékpáros nő és nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A szolnoki fiú a várakozó tehervonatokon szállított kamionok ponyváit kivágta, társa így lopott. Kép: police.hu

 

Lopás gyanúsítottját fogták el a Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei szeptember 9-én, Szolnokon. A fiatalkorú szolnoki fiú a gyanú szerint 2020 áprilisában kivágta a Budapestről induló, Romániába tartó, Szolnokon várakozó tehervonaton szállított két kamion pótkocsijainak ponyváit. A nyomozás eddigi adatai szerint egy társa is volt, az 50 éves férfi, miután a fiú megrongálta a ponyvákat, az egyik pótkocsiról leemelt egy gyári csomagolású búvárszivattyút. A páros a gyanú szerint szintén Szolnokon, 2020 júliusában is követett el ilyen bűncselekményt. Akkor is a fiú vágta ki egy tehervonaton vitt kamion ponyváját, majd a társa illatszereket vitt el a pótkocsiból. A Gyulai Rendőrkapitányság mindkettőjük ellen büntetőeljárást indított és a nyomozók vizsgálják, hogy a páros gyanúsítható-e további lopások elkövetésével.

 

 

Csanádapácán fának ütközött és felborult az autós. Kép: police.hu

 

 

 

Orosháza külterületén, szeptember 9-én, 7.30 órakor, lakossági bejelentést követően elfogtak a rendőrök két határsértőt. A férfiak eritreainak mondták magukat, de személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd szeptember 9-én, 13 órakor mindkettőjüket átadták a román hatóság képviselőinek.

 

 

Sarkadon két autós ütközött össze. Kép: police.hu

 

 

 

Békésen, egy cég telephelyéről szeptember 8-án, este az egyik alkalmazott engedély nélkül elvitt egy kisteherautót.  A járművel árokba hajtott, a balesetben senki nem sérült meg. Ezután az alkalmazott visszavitte a kistehergépkocsit a telephelyre, majd hazament. Másnap, miután a történtekről bejelentés érkezett a rendőrségre, a 20 éves békési férfit a rendőrjárőrök előállították a Békési Rendőrkapitányságra, ahol jármű önkényes elvétele miatt büntetőeljárás indult ellene. A férfi úgy vezette a céges autót, hogy nincs jogosítványa. A rendőrök megállapították, hogy a Szeghalmi Járásbíróság elfogatóparancsot adott ki ellene, a fiatal férfit a rendőrkapitányság őrizetbe vette.

 

 

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei szeptember 8-án előállítottak egy férfit, mert italokat lopott egy békési áruházból. A 47 éves mezőberényi férfit Köröstarcsán fogták el, majd szabálysértési őrizetbe vették, és lopás szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

 

Szeptember 8-án két férfit vett őrizetbe a rendőrség járművezetés eltiltás hatálya alatt szabálysértés elkövetése miatt. Egyikük Szarvason, a Vasút utcában közlekedett személygépkocsival, amikor a rendőrök leállították. Annak ellenére ült volán mögé, hogy a Siófoki Rendőrkapitányság 2020. november 16-áig eltiltotta a járművezetéstől. A másik férfit Vésztőn igazoltatták, ő is személygépkocsit vezetett úgy, hogy a Szeghalmi Járásbíróság 2021. január 29-éig megtiltotta neki. Nála az alkoholszonda is ittasságot jelzett. A rendőrök, mert az eltiltás ellenére vezettek, mindkét férfit három napon belül bíróság elé állíthatják. A Vésztőn előállított férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárás is indult. Dobozon, a Táncsics utcából, szeptember 9-én, 12.30 óra körül előállítottak a rendőrök egy dobozi férfit, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Vásárosnaményi Rendőrkapitányság 2021. február 11-éig eltiltotta a járművezetéstől. A Békéscsabai Rendőrkapitányság a 43 éves férfit a szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja.

 

 <
+++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.