2021. január 19., kedd,  Sára és Márió
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. szeptember 07., hétfő
Kergették egymást a téren
Békéscsabán két férfi veszett össze éjjel - Határsértőket adtak át Romániának - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, szeptember 5-én, Sarkadon, a Bihar utcában, 1.45 óra körül letért az útról és csatornába hajtott egy személygépkocsi. Az autó vezetője könnyű sérülést szenvedett. Szarvason, a Bethlen Gábor utca és a Szabadság út kereszteződésében, 10.45 órakor egy személyautó vezetője nem adott elsőbbséget a kerékpárúton közlekedő kerékpárosnak és elütötte. A nő könnyebben megsérült. Békéscsabán, a Rózsa utca és a Veres Péter utca találkozásánál, 17 óra előtt néhány perccel az elsőbbségi szabályok megszegése miatt összeütközött két személygépkocsi. Mindkét jármű vezetője megsérült, az elsődleges információk alapján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedtek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sarkadon csatornába hajtott az autós. Kép: Police.hu

 

 

 

 

Az M44-es gyorsforgalmi út Békés megyei szakaszán, szeptember 6-án, 17.15 órakor lakossági bejelentést követően ellenőriztek a rendőrök egy külföldit. A férfi szír állampolgárnak mondta magát, de személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A férfi Románia felől illegálisan lépte át az államhatárt. A rendőrök előállították a Gyula Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellene, majd szeptember 6-án, 21 órakor átadták őt a román hatóság képviselőinek.

 

 

Tizenhat határsértőt fogtak el a rendőrök szeptember 6-án, 3 óra körül Békés megyében, Battonya külterületén. A magukat szír állampolgárnak valló külföldiek nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. Románia felől illegálisan lépték át az államhatárt. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd szeptember 6-án, 10 órakor valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek.

 

 

Kilenc határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható ukrán állampolgárt fogtak el a rendőrök szeptember 5-én, 20.30 óra körül, Mezőhegyes külterületén. Az ukrán férfi magyar rendszámú személygépkocsival vitte a magukat szírnek és irakinak valló, az államhatárt Románia felől illegálisan átlépő külföldieket. A rendőrök az autó vezetőjét és utasait is előállították, a 28 éves ukrán férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A kilenc határsértő ellen a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen idegenrendészeti eljárás indult, majd a rendőrök szeptember 6-án, 7.45 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek. 

 

 

Békéscsabán, a Hunyadi téren, szeptember 5-én, 0.30 óra körül összeszólalkozott egymással két férfi. Egyikük meglökte a másikat, mire a másik férfi arcon ütötte, majd hangoskodtak, kergették egymást a téren. A rendőrök mindkettőjüket előállították és a Békéscsabai Rendőrkapitányság garázdaság miatt büntetőeljárást indított ellenük.

 

 

Gyula külterületén, szeptember 5-én, 21.30 óra körül leállítottak a rendőrök egy segédmotor-kerékpáros férfit. A román állampolgár iratait nem tartotta magánál, és az alkoholszonda ittasságot jelzett nála. A rendőrök előállították mintavételre, és feljelentették.  

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.