2020. szeptember 29., kedd,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. szeptember 05., szombat
Zebra zsaruk az iskoláknál
Békés megyében 64 helyen segítik a közlekedést
Szerző: Sz. M.
Békés megyében a tanév első hónapjában 64 forgalmas helyen lévő iskola környékén közlekedési ismereteket tanult diákok, rendőrök és polgárőrök segítik az oktatási intézményekhez érkezőket. A balesetek megelőzése érdekében a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a 2020/2021-es tanév első hónapjára is megerősített szolgálatot szervezett a forgalmasabb utak mellett lévő iskolákhoz. A 2005 óta Békés megyében működő Zebra Zsaru-program keretében, szeptemberben 9 intézménynél közlekedési ismereteket tanult diákok rendőrökkel együtt kísérik át az úttesten társaikat. Emellett 21 helyen rendőrök segítik a megnövekedett forgalomban közlekedőket, és további 34 helyen polgárőrök teljesítenek szolgálatot a tanítási órák kezdete előtti időszakban - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Zebra zsaruk rendőrökkel segítik a közlekedőket. Kép: Police.hu

 

 

 

A példamutatás érdekében a rendőrség együttműködést kér a szülőktől, nagyszülőktől. Kérik, tartsák be a szabályokat, és a balesetek megelőzése érdekében a legfontosabb előírásokat magyarázzák el a gyermekeknek. Ha van gyalogos-átkelőhely, akkor csak ott menjenek át az úttesten. Tilos jelzésen még akkor se menjenek át, ha éppen nem jön semmi. Ha ekkor átmennének, előfordulhat, hogy később a gyermek önállóan is megpróbálja, de rosszul mérheti fel a közeledő járművek távolságát, sebességét. Álló autó, autóbusz, vagy nagyobb fa, bokor mögül soha ne lépjenek ki az úttestre - tanácsolja a rendőrség.

 

Legfőbb cél, hogy egyetlen gyermekbaleset se történjen. A rendőrség a tanév kezdetekor arra kéri a szülőket, nagyszülőket, hogy tegyenek meg mindent gyermekeik biztonságáért. Az iskolák, óvodák környékén közlekedők legyenek nagyon figyelmesek, óvatosak - kéri a rendőrség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.