2020. szeptember 29., kedd,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. augusztus 07., péntek
Egyre több a határsértő
Battonyánál, Nagygyantén és Sarkadnál fogták el őket - Három román állampolgárt őrizetbe vettek - Baleset és ittas vezető Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Békéscsabán, a Gyulai út és a Berzsenyi utca kereszteződésében, augusztus 5-én, 8.15 óra körül a személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy elektromos rollerral közlekedő férfinak és összeütköztek. A rolleres férfi nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett. Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök augusztus 5-én, 22.15 óra körül Mezőberényben, a Belencéresi út és a Vésztői út kereszteződésében. Segédmotor-kerékpár vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda, a mezőberényi férfit a rendőrök előállították, majd miután a Békési Rendőrkapitányságon végzett további légalkohol-mérések eredménye is pozitív lett, büntető-feljelentést tettek ellene. Battonya külterületén állítottak le a rendőrök augusztus 6-án, délelőtt egy kisbuszt, amelyet egy román férfi vezetett. A járműben utazó külföldiek nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a sofőrt és utasait is előállították - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Sarkadnál 19 határsértőt fogtak el a rendőrök. Kép: police.hu

 

 

 

Békés megyében, a Battonya és Dombegyház közötti úton, Battonya külterületén, augusztus 6-án, 10.15 órakor állítottak le a rendőrök egy román rendszámú kisbuszt. A járművet egy román állampolgár vezette és tizenhárom külföldi utazott vele. Az utasok nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. A kisbusz embercsempészéssel gyanúsítható román sofőrjét is előállították. Az utasok közül tízen szír, hárman iraki állampolgárnak vallották magukat. A kisbusz után egy román személygépkocsit is leállítottak a rendőrök. Az abban ülő két román állampolgár kapcsolatban volt a kisbusz vezetőjével, a gyanú szerint együtt segítettek a tizenhárom határsértőnek abban, hogy az államhatáron illegálisan átjussanak, és tovább utazzanak. A rendőrök a szír, az iraki állampolgárokat, a három román férfit is előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. A határsértőket meghallgatásuk után a Békés megyei rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek. A három román állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, a személygépkocsit, és a kisbuszt lefoglalta. Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható.

 

Két határsértőt fogtak el a rendőrök augusztus 5-én, 16.45 óra körül, Mezőgyán Nagygyanté településrészén. A határsértők nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Biharugra Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták, majd augusztus 6-án reggel átadták őket a román hatóság képviselőinek.

 

Tizenkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök augusztus 5-én, 1.30 óra körül, Sarkad külterületén. A határsértők nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították a külföldieket a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltségre, ahol meghallgatták, majd augusztus 6-án, 11.30 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek.

 

 

 

 

 

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.