2020. szeptember 29., kedd,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. augusztus 05., szerda
Az összetört tükör buktatta le
Cserbenhagyó gázolót azonosított a rendőrség - Ittas vezetők ellen is befejeztek büntetőeljárásokat
Szerző: Sz. M.
Személygépkocsi sodort el egy gyalogost Békés megyében, Mezőkovácsháza közelében. Az autó vezetője nem állt meg, elhajtott. A rendőrök egy összetört tükörhátlap alapján azonosították a járművet és vezetőjét. Segítségnyújtás elmulasztása bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság egy kunágotai férfit. A 25 éves gépkocsivezető idén, február 15-én, 20 óra körül autójával Battonya felől Mezőkovácsháza felé tartott. Mezőkovácsháza határában, sötét ruhában az autós előtt, az út szélén egy gyalogos ment, akit nem vett időben észre. Így amikor elment mellette, az autó visszapillantó tükrével nekiütközött a gyalogos bal karjának. A férfi észlelte az ütközést, de nem állt meg, elhajtott. Az autó visszapillantó tükre eltört, a hátlapja leesett. A férfi másnap kicserélte az autó összetört tükrét. Az elütött fiatalember könnyű sérülést szenvedett. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei alaposan átvizsgálták a baleset helyszínét, majd a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának szakembereivel együtt elemezték, értékelték a nyomozás során beszerzett információkat, adatokat.

Az összetört tükörhátlap alapján találták meg a gyalogos gázolóját. Kép: police.hu

 

 

 

A rendőrök az összetört tükörhátlapot összeillesztették, az alapján azonosították az autót, majd a vezetőjét. A kunágotai férfi először tagadta, hogy közlekedési baleset részese lett volna. A rendőrök azonban teljes részletességgel felderítették a történtek körülményeit, így a férfi végül beismerte, hogy ő ütötte el a 23 éves fiatalembert. Elmondta, hogy az autóban a kijelzőt állítgatta, a kocsi átlagfogyasztását nézte, a gyalogos sötét ruhában, láthatósági mellény nélkül ment a sötétben. Későn vette észre és már nem tudta elkerülni a balesetet. Állítása szerint nagyon megbánta, hogy nem állt meg, és azt is, hogy amikor a rendőrök a baleset után öt nappal felkeresték, tagadott. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

 

Békés megyében a rendőrség korábban két ittas járművezetés gyanúja miatt indult nyomozás iratait továbbította az ügyészségre.  Az egyik büntetőeljárás egy orosházi autós ellen indult. Ő idén, május 2-án, 8.45 óra körül Orosházán, egy áruház előtti parkolóban, álló személygépkocsinak tolatott. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetőjénél pozitív értéket mutatott az alkoholszonda. A 30 éves, orosházi férfit a rendőrjárőrök mintavételre és orvosi vizsgálatra vitték. A nyomozás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi ittasan vezetett. A másik ügy gyanúsítottja egy csanádapácai férfi, aki ugyancsak idén, július 6-án, 13 óra körül szintén személygépkocsit vezetett, amikor a rendőrök Orosházán, az Aradi utcában megállították. Nála is alkoholfogyasztást jelzett a szonda. A rendőrjárőrök az 53 éves, csanádapácai autóst előállították az Orosházi Rendőrkapitányságra, ahol a további légalkohol-mérések is megerősítették, hogy a férfi ittasan közlekedett. A rendőrség a két férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt indított büntetőeljárást, majd mindkét ügy iratait továbbította az illetékes ügyészségeknek.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.