2020. szeptember 29., kedd,  Mihály
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. augusztus 03., hétfő
Őrizetben az embercsempész
A szír férfi autóját is lefoglalták - Tizenegy határsértőt fogtak el Sarkadnál – Közokirat-hamisító a gyulai határnál
Szerző: Sz. M.
Rokonának segített volna Nyugat-Európába eljutni egy Németországban élő szír férfi. A rendőrök Békés megyében feltartóztatták őket. Egy határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható férfit fogtak el a rendőrök augusztus elsején, 19.35 órakor Békés megyében. Mindketten szír állampolgárok. Egyiküknek német tartózkodási engedélye van, német rendszámú személygépkocsival érkezett Romániából. Miután átlépte az államhatárt, felvette rokonát, aki a zöldhatáron, illegálisan gyalogolt át Magyarországra. A rendőrök a Battonya és Mezőhegyes közötti úton tartóztatták fel őket. A gépkocsit vezető, Németországban élő, szír állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette, autóját lefoglalta. A másik férfi ellen a Battonya Határrendészeti Kirendeltség idegenrendészeti eljárást indított, majd meghallgatását követően, augusztus 2-án, 7.20 órakor a magyar rendőrök átadták a román hatóság képviselőinek.

Az elfogott utas szír férfi a sofőr rokona volt, átadták a román hatóságnak. Kép: police.hu

 

 

 

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A bűncselekmény szervezője vagy irányítója tíz évtől húsz évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Sarkad külterületén, augusztus 2-án, 22.50 órakor a rendőrök tizenegy határsértőt fogtak el. A külföldiek afgán állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Kötegyán Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

 

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök augusztus elsején, 12.30 óra körül Békés megyében, a gyulai közúti határátkelőhelyen. Egy kilépésre jelentkező, lengyel honosságú tehergépkocsi forgalmi engedélyének ellenőrzésekor megállapították, hogy abban a műszaki érvényességi időt átírták. A jármű román állampolgárságú vezetője ellen a Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

 

Orosháza külterületén, augusztus elsején, 21.45 óra körül a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztályának rendőrei ellenőriztek egy személygépkocsit és vezetőjét. A férfi a 47-es számú főúton közlekedett, a gyanú szerint ittasan vezetett, ezért a rendőrök előállították, és büntetőfeljelentést tettek ellene.

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.