2020. december 4., péntek,  Borbália és Barbara
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. augusztus 01., szombat
Kizuhant a traktoros
A férfi vezetés közben esett ki a járműből Szeghalmon - Őrizetbe vették a román embercsempészt
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, július 30-án, Szarvas külterületén, 13.30 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A mentők az egyik jármű utasát súlyos sérüléssel vitték kórházba. Szeghalmon, a Dózsa György utcában, 14.45 óra körül menet közben kiesett egy kerti traktorból a járművet vezető férfi. Ezután a traktor felhaladt a járdára, ahol elütött egy gyalogos nőt. A balesetben a férfi és a nő is könnyebben megsérült. Nyolc határsértőt adtak át a Békés megyei rendőrök a román hatóságnak. A gyanú szerint egy román állampolgár akart nekik segíteni abban, hogy illegálisan átutazzanak Magyarországon. A rendőrség a román férfit őrizetbe vette - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Szeghalmon a vezető nélkül maradt kerti traktor gyalogost ütött el a járdán. Kép: police.hu

 

 

 

A nyolc határsértőt és az embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárságú férfit a rendőrök július 31-én, 5.25 óra körül fogták el Battonyán. A nyolc külföldi közül ketten pakisztáni, hatan indiai állampolgárnak vallották magukat. Személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi személyautójába. A határsértőket a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd július 31-én, 15.30 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek. A járművet vezető román férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. A gyanúsításban szereplő bűncselekmény két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

 

Szarvasnál két autós ütközött össze. Kép: police.hu

 

 

 

Békéscsabán, a Mokry utca és a Körösi utca kereszteződésében, július 30-án, 19.15 óra körül ellenőriztek a rendőrjárőrök egy személygépkocsit és vezetőjét. A békéscsabai férfinál az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A rendőrök előállították az autóst a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol további két légalkohol-mérés is igazolta, hogy ittasan vezetett. A rendőrkapitányságon a férfi ellen büntető-feljelentést tettek és elvették a jogosítványát. Szintén ittas járművezetés gyanúja miatt állították elő a rendőrjárőrök egy kisteherautó vezetőjét július 30-án, 22 óra előtt néhány perccel, Orosházán, a Kossuth utcából. Nála is három légalkohol-mérés eredménye lett pozitív. A járművet vezető orosházi nő ellen büntető-feljelentést tettek a rendőrök.

 

Gyulán, lakóház elől július 30-án elloptak egy őrizetlenül hagyott, lezáratlan kerékpárt. A gyanú szerint egy 65 éves gyulai férfi követte el a lopást. Őt a történtek után néhány órával később elfogták a rendőrjárőrök. A Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei a férfit szabálysértési őrizetbe vették és lopás szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.