2020. szeptember 20., vasárnap,  Friderika
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. július 30., csütörtök
Születésnapjukat ünnepelték az ikrek
Letartóztatták a testvérét életveszélyesen bántalmazó békéscsabai férfit
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség emberölés bűntettének kísérlete miatt a 28 éves békéscsabai férfi letartóztatását kezdeményezte, aki július 26-ára virradó éjszaka húsvillával mellkason szúrta ikertestvérét. A testvérek július 25-én születésnapjukat ünnepelték barátaikkal, szeszes italt fogyasztottak. A két férfi hajnalban már a lefekvéshez készülődött, amikor összeszólalkoztak egymással és verekedni kezdtek. Az ügy terheltje orron fejelte testvérét, majd a konyhába ment, ahol magához vette a húsvillát, és azzal a sértettet mellkason szúrta. A bántalmazás miatt a sértett orrcsonttörést szenvedett és a szúrás következtében légmell alakult ki nála, amely életveszélyes sérülés. A férfit a nyomozó hatóság emberölés bűntettének kísérlete miatt hallgatta ki gyanúsítottként, amely 5-től 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A békéscsabai férfi húsvillával szúrta meg ikertestvérét. A kép illusztráció. Forrás: police.hu

 

 

 

A letartóztatást azért kezdeményezték, mert a más büntetőeljárás hatálya alatt álló terhelttel szemben kiszabható büntetés miatt tartani kell a szökésétől, elrejtőzésétől. Megalapozottan feltehető az is, hogy szabadlábon az ügyben kihallgatni tervezett tanúkat befolyásolná. A férfi a sértettel egy háztartásban él, ezért fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon a megkísérelt bűncselekményt véghez vinné vagy más hasonló bűncselekményt követne el.

 

 

A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója a főügyészségi indítvánnyal egyetértett, és a férfi letartóztatását egy hónapra elrendelte.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.