2020. augusztus 7., péntek,  Ibolya
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. július 25., szombat
Embercsempészeket keresnek
Huszonkilenc határsértőt adtak át Romániának - Összeverte ismerősét Békéscsabán
Szerző: Sz. M.
A magukat szomáliai és szír állampolgárnak valló külföldieknek a gyanú szerint három román állampolgár segített, hogy illegálisan átlépjék az államhatárt. Huszonkilenc határsértőt fogtak el a rendőrök július 23-án, 23.40 órakor Békés megyében, Tótkomlóson, a Pozsonyi utcában. A városban járőröző körzeti megbízottak először egy személygépkocsit állítottak meg. A román honosságú autót román férfi vezette, aki egyedül volt a kocsiban. A férfi azt állította, hogy Ausztriába tart, ott vállal majd munkát. A rendőrök az igazoltatás után követték a férfit, aki visszafordult az autóval, majd nem sokkal később már egy szintén román rendszámú kisteherautó ment utána. A rendőrök leállították a kisteherautót, amelynek rakterében huszonnyolc külföldi rejtőzködött. A vezetőfülkében hárman ültek, közülük ketten - a jármű vezetője, és egy utas - kiugrottak a járműből és elmenekültek.

Kép: police.hu

 

 

 

A raktérben megbújók, és a vezetőfülkében maradt utas nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A határsértők közül tízen szomáliai és tizenkilencen szír állampolgárnak mondták magukat. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd július 24-én, 13.30 órakor valamennyiüket átadták a román hatóság képviselőinek. A személygépkocsi vezetője eközben a Békés megyei Kaszaper felé indult, majd a település belterületén, amikor meglátott egy rendőrautót, lakóház falának ütközött. Ekkor már három férfi ült a kocsiban, mert a személygépkocsi vezetője mellé időközben beült az a két férfi, akik a kisteherautóból menekültek el. Egyiküket a rendőrök elfogták és a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette. Szökésben lévő társait a rendőrség körözi - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Kapcsolódó tartalom: román állampolgár körözési adatai

 

Békéscsabán, a Bartók Béla úton, egy söröző előtt, július 24-én, 0.45 óra körül, korábbi sérelem miatt szóváltásba keveredett egymással két fiatalember. A vita közben egyikük bántalmazta a másikat, a megütött, megrúgott fiatalember súlyos sérüléseket, csonttöréseket szenvedett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság az ismerősét bántalmazó 18 éves fiú ellen testi sértés miatt büntetőeljárást indított.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök július 23-án, Gyomaendrődön, a Selyem úton. Egy elektromos kerékpáros férfinél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A Gyomaendrődi Rendőrőrsön végzett mérések eredménye is pozitív lett, ezért a rendőrök a férfi ellen ittas járművezetés gyanúja miatt büntető-feljelentést tettek. Emellett szabálysértési eljárás is indul ellene, mert nem viselt bukósisakot, nincs az elektromos meghajtású kerékpáron kötelező felelősségbiztosítás és a férfinak nincs vezetői engedélye.

 

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.