2020. szeptember 20., vasárnap,  Friderika
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. június 30., kedd
Jó a jószomszédi viszony
Rendőrségi tanácsok fürdőzéshez, nyári elutazáshoz
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai folyamatosan járják Békés megye településeit, hogy felhívják a figyelmet a bűncselekmények megelőzésére. Az országos és megyei kezdeményezések közül nyáron a „Fürödjön a biztonságban”, a „Házhoz megyünk” és a „Police Coffee” programokkal látogatnak el több városba és községbe, faluba. Füzesgyarmaton, június 25-én, a strandon vehettek részt tanácsadáson az érdeklődők. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési szakembere, Bátkai Miklós r. alezredes felhívta a figyelmet arra, hogy vízparton, strandon nem elég törölközővel letakarni a táskát. Ha van, használják az értékmegőrzőt, amennyiben nincs, a társaság egyik tagja mindig maradjon a táskák mellett. Gyermekek a strandon, vízparton nem maradhatnak még rövid időre sem felügyelet nélkül, mindig legyen mellettük felnőtt. Kerti medencékben sem szabad őket egyedül hagyni. Szabály, hogy szabad vizeken fürödni a kijelölt fürdőhelyen, és ott lehet, ahol a fürdés nem tiltott. Felhevült testtel, vagy ittas állapotban senki ne ugorjon vízbe. A rendőrség kéri, hogy közösségi oldalakon ne osszák meg mindenkivel, mettől meddig nem lesznek otthon.

A rendőrség Füzesgyarmaton, a strandon várta az érdeklődőket. Kép: police.hu

 

 

 

Tanácsos közelben lakó rokont, vagy megbízható ismerőst megkérni arra, hogy amíg távol vannak a háziak, menjen át a lakásukba, házukba és nézze meg, hogy minden rendben van-e. Ürítse ki a postaládát, mert a tele postaláda arról árulkodik, hogy a lakók már napok óta nincsenek otthon. Kertes házaknál, ha a szomszéd időnként az üres ház bejáróján parkol, azt a látszatot kelti, hogy van mozgás a háznál. Mikor elutaznak, gondosan zárják be a lakást, házat. Csukják be az ablakokat, ajtókat, zárjanak be mindent. A csengőt jó, ha kikapcsolják. Így annak, aki becsenget, nem lesz egyértelmű, hogy azért nem nyitnak ajtót, mert nincsenek otthon, vagy otthon vannak, csak nem hallják a csengőt. Ha van a házon, lakásban biztonsági rendszer, riasztó, akkor mindenképpen élesítsék. Pótkulcsot ne hagyjanak az udvaron, melléképületben elrejtve, felakasztva.

 

 

A füzesgyarmati strandon az érdeklődők megismerhették a BikeSafe programot is, és a Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőre segített abban, hogy a kerékpárlopások megelőzését, felderítését segítő adatbázisban regisztrálják a saját kerékpárjukat - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.