2020. szeptember 20., vasárnap,  Friderika
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. június 28., vasárnap
Rendvédelmi tábor Gyulán
A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a jövőben is támogatja az Át-Járást
Szerző: Sz. M.
Nyolc hét alatt négyszáz diák vesz részt Békés megyében, a rendőrség bűnmegelőzési táborában, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács támogatásával. Közösséget teremteni, élményeket és tudást adni - ez a célja a kezdeményezésnek, amelyet hatodik alkalommal valósít meg a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya. Az „Át-Járás” táborban, a korábbi években hátrányos helyzetű gyermekek vettek részt. A tapasztalatok szerint a táborban összekovácsolódott társaság, a közösségi szellem, a megszerzett tudás olyan erőt ad a diákoknak, amelyre baj esetén támaszkodhatnak. A bűncselekmények megelőzésének információi abban segítenek, hogy felismerjék és elkerüljék a veszélyhelyzeteket. A Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a korábbi években is támogatta a programot. Idén a hátrányos helyzetű gyermekek mellett rendészeti tagozatos hallgatók táboroztatására is lehetőség nyílt Gyulán.

A tábor első három hetében a rendvédelmi pálya iránt érdeklődő középiskolások vesznek részt. Kép: police.hu

 

 

 

A nyolc hetes „Át-Járás” tábor első három hetében a rendvédelmi pálya iránt érdeklődő középiskolások vesznek részt a foglalkozásokon. Az első turnus záróeseményén dr. Garamvölgyi László r. dandártábornok, a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a tanács kiemelten foglalkozik a gyermek- és ifjúságvédelemmel, a fiatalok képzésével. Kiemelte, hogy a rendőri hivatás alázatra tanít. Arra biztatta a fiatalokat, hogy legyenek nyitottak, szerezzenek minél több ismeretet. Az Át-Járást a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács a továbbiakban is támogatja.

 

Dr. Garamvölgyi László: A tanács a továbbiakban is támogat. Kép: police.hu

 

 

A szervező Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályvezetője, Telekné Furák Mónika r. alezredes megköszönte a társszerveknek, a pedagógusoknak és munkatársainak, hogy a programok szervezésében, lebonyolításában részt vettek. Köszönetet mondott a diákoknak is, hogy a rendészeti témájú előadásokon, erőnléti gyakorlati foglalkozásokon fegyelmezettek, érdeklődőek voltak, és a közösségi programokban is aktívan, jókedvvel vettek részt.  Az ünnepségen a rendőrség és a Békéscsabai Szakképzési Centrum közötti együttműködést méltatta Vlcskó Pál, a centrum szakmai főigazgató-helyettese. Dr. Kis Péter r. ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese minden diáknak emléklappal gratulált a teljesítményéhez - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.