2020. szeptember 20., vasárnap,  Friderika
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. június 27., szombat
Tádzsik határsértők jöttek
Az ukrán embercsempészeket őrizetbe vették - Fegyverek engedély nélkül - Baleset Gyulán
Szerző: Sz. M.
Lakossági bejelentés alapján tartóztattak fel a rendőrök két férfit június 27-én, 6.10 órakor a Békés megyei Kisdombegyházon. A külföldiek tádzsik állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. Dombegyházon, június 26-án, 16.30 óra körül két férfit ellenőriztek a rendőrök. Ők is tádzsik állampolgárnak vallották magukat, nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrjárőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. A két határsértőt dombegyházi bolt előtt parkoló cseh honosságú kisbusz közelében találták meg.

Tádzsikisztán Közép-Ázsiában van, Magyarországnál másfélszer nagyobb alapterületű köztársaság. Forrás: Terkepek.net

 

 

 

A járművet vezető ukrán férfit és szintén ukrán társát embercsempészés bűntett gyanúja miatt állították elő a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre. A tádzsik férfiak Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt. Majd Dombegyházon, bolt előtt várta őket kisbusszal két ukrán férfi, akik a nyomozás eddigi adatai szerint segítséget nyújtottak a két tádzsik férfinak, hogy miután Románia felől illegálisan átlépték az államhatárt, tovább tudjanak utazni. A határsértőket a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd június 27-én, 7.15 órakor átadták a román hatóság képviselőinek. A két ukrán férfit a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette – tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Gyulán a kerékpáros lány át akart hajtani a zebrán. Kép: police.hu

 

 

 

Gyulán, a Kossuth Lajos téren, június 26-án, 19 óra körül egy kerékpáros lány át akart hajtani gyalogos-átkelőhelyen, ahol személyautóval ütközött össze. A mentők a fiatalt könnyű sérüléssel vitték kórházba.

 

Az Orosházi Rendőrkapitányság június 25-én büntetőeljárást indított egy férfi ellen, mert otthonában két flóbert pisztolyt, és hozzájuk tartozó lőszereket találtak. A rendőrök az engedély nélkül tartott fegyvereket és lőszereket lefoglalták, a 35 éves férfit lőfegyverrel, lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök június 26-án, 16.15 óra 15 perc körül, Békésen, a Vörösmarty utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A 42 éves, békési férfit a rendőrök előállították a Békési Rendőrkapitányságra. További két légalkohol-mérés is megerősítette az ittasság gyanúját, a rendőrök elvették az autós jogosítványát és büntető-feljelentést tettek ellene. Füzesgyarmatról, a Nagyatádi utcából június 25-én délelőtt előállítottak a rendőrök egy férfit a Szeghalmi Rendőrkapitányságra, mert a gyanú szerint ittasan vezetett. A férfi elektromos kerékpárral közlekedett, a kerékpárt a beépített motor hajtotta. Három légalkohol-mérés eredménye lett pozitív nála, a rendőrök a füzesgyarmati férfi ellen büntetőfeljelentést tettek.

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.