2020. szeptember 20., vasárnap,  Friderika
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. június 26., péntek
Lopott pénzből váltotta ki ékszereit
A békési nő bölcsődéből vitte el a dolgozó pénztárcáját - Megzavarták az éjjeli tolvajt Körösladányban - Gázolajat lopkodtak Mezőhegyesen
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Lőkösháza és Elek közötti úton, június 24-én, 23.15 óra körül a rendőrök határsértőt fogtak el. A magát algír állampolgárnak valló férfi nem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellene. A férfi Románia felől illegálisan lépte át az államhatárt, június 25-én 8 órakor átadták őt a román hatóság képviselőinek. Bölcsődéből lopott egy nő június 24-én, Békésen. Irodából vitte el egy dolgozó pénztárcáját, amelyben több százezer forint és iratok voltak. A rendőrök a bűncselekményről érkezett bejelentés után 4 órán belül azonosították és otthonából előállították a nőt. A lopott pénz nagy részéből időközben kiváltotta zálogba adott arany ékszereit, amelyeket a maradék pénzzel együtt a rendőrség lefoglalt. A 36 éves békési nő ellen a Békési Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A békési nő a lopott pénzből váltotta ki zálogba adott ékszereit. Kép: police.hu

 

 

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság lopás kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vett egy körösladányi férfit. A 26 éves férfi június 24-én, 0.30 óra körül az ablakon körösladányi házba mászott be és el akart lopni egy táblagépet. Az ott lakó nő azonban felébredt és megzavarta, így a tabletet nem tudta elvinni. A férfi korábban már több hasonló bűncselekményt, lopást és lopás kísérletet követett el.

 

Többször lopott üzemanyagot a Mezőhegyes külterületén működő öntöző-berendezésekből egy mezőhegyesi férfi. Legutóbb május 22-éről 23-ára virradó éjjel feszítette le egy tartályról a lakatot és közel 400 liter gázolajat fejtett le belőle. Nem ez volt az első alkalom, hogy megkárosította az öntözőt üzemeltető mezőgazdasági céget. Korábban - a nyomozás eddigi adatai szerint - három alkalommal lopott ugyanabból a rendszerből. A férfi állítása szerint mindig, egy szintén mezőhegyesi ismerősének adta el a lopott gázolajat. A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság rendőrei június 24-én mindkét férfit elfogták. Egyikük ellen lopás, a másik férfi ellen orgazdaság bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás. A lopással gyanúsított férfi két akkumulátort is kivett a berendezésekből, amelyeket a nyomozók lefoglaltak tőle.

 

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy román állampolgárt június 23-án a méhkeréki közúti határátkelőhelyről. A férfi kilépésre jelentkezett és az ellenőrzését végző határrendészek megállapították, hogy ukrán vezetői engedélye hamisítvány. A Sarkadi Rendőrkapitányság a férfi ellen büntetőeljárást indított.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság eljárást indított egy férfi ellen, mert a gyanú szerint ittasan vezetett személygépkocsit. A rendőrök június 23-án, 15.30 óra körül Békéscsabán, a Tölgyfa utcában állították le és igazoltatták. Három légalkohol-mérést végeztek nála, mindhárom alkoholfogyasztást jelzett. A rendőrök büntetőfeljelentést tettek a férfi ellen, elvették a vezetői engedélyét is.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.