2020. szeptember 21., hétfő,  Máté és Mirella
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. május 22., péntek
Indiaiak Dombegyháznál
Ittas teherautós, segédmotoros Orosházán, Köröstarcsán - Ittas kiabáló Békéscsabán
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Békéscsabán, a Vécsey utcában, május 20-án, 6.23 órakor a jobbra kanyarodó személygépkocsi vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és elsodorta őt. A kerékpáros férfi könnyű sérülést szenvedett. Dombegyház külterületén, május 22-én, 4.45 óra körül lakossági bejelentést követően ellenőriztek a rendőrök négy külföldit. A férfiak indiai állampolgárnak vallották magukat, de személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, nem tudták hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállították őket a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök május 20-án, Orosházán és Köröstarcsán - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Alkohol fogyasztása után ne közlekedjenek - kéri a rendőrség. Kép: police.hu

 

 

 

Orosházán, a Szabó Dezső utcában, 16.15 óra körül igazoltattak a rendőrök egy tehergépkocsival közlekedő férfit. Az alkoholszonda ittasságot jelzett, a sofőr el is ismerte, hogy fogyasztott szeszes italt, mielőtt elindult. Ezt összesen három mérési eredmény igazolta, ezért a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. Órákkal később, nem sokkal 20 óra előtt Köröstarcsán, az Aradi úton figyeltek fel a rendőrök egy férfira, aki segédmotor-kerékpárjával bizonytalanul közlekedett és nem az út jobb szélén. A segédmotorost leállították és megszondáztatták, majd a mért légalkohol értéknek megfelelően közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték. Az ittas járművezetés növeli a balesetek bekövetkezésének kockázatát. Békés megyében 2020 első negyedévében, három hónap alatt, 10 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okoztak ittas közlekedők. Nem mindig csak a szabálytalankodó sérül meg, hanem szabályosan közlekedő, vétlen áldozatai, sérültjei is vannak az ütközéseknek, szerencsétlenségeknek. Aki alkoholt ivott, ne vezessen gépjárművet, kerékpárral is csak akkor induljon el, ha a kerékpár biztonságos vezetésére képes állapotban van - kéri a rendőrség.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság május 20-án szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, mert Békéscsabán, az Andrássy úton ittasan kiabált, a rendőrök többszöri felszólítására sem hagyta abba a hangoskodást. A férfit a rendőrkapitányság munkatársai garázdaság miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.