2020. szeptember 21., hétfő,  Máté és Mirella
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. május 21., csütörtök
Vagonban bújtak el
A három afgán határsértőt átadták a román hatóságnak - Német autón francia rendszám Orosházán - Gyorshajtó Békéscsabán
Szerző: Sz. M.
Békés megyében három határsértőt fogtak el a rendőrök május 19-én, 19.45 óra körül Lőkösházán, a vasúti határátkelőhelyen. A férfiak afgán állampolgárnak vallották magukat. Mindhárman Romániából érkező tehervonat vagonjában rejtőzködtek, nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök a külföldieket előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük, majd május 20-án 7 órakor átadták őket a román hatóság képviselőinek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Afgán határsértőket fogtak el a rendőrök a lőkösházi vasúti határátkelőn. Kép: police.hu

 

 

 

Kis híján a megengedett sebesség kétszeresével hajtott egy autós május 19-én, délután Békéscsabán, a Gyulai úton. A lakott területen megengedett 50 helyett 99 km/órával ment. Nem ő volt az egyetlen, aki szabálytalankodott, ezen a napon a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei vele együtt 34 gyorshajtóról készítettek felvételt. A sebességtúllépés nagy kockázatot jelent a közlekedésben, a gyorshajtás a három legfőbb baleseti ok között van. A rendőrség rendszeresen végez közúti ellenőrzéseket, hogy a szabálytalankodókat kiszűrje a forgalomból.

 

Majdnem kétszer olyan gyorsan hajtott az autós, mint a megengedett sebesség. Kép: police.hu

 

 

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök május 19-én, 15 óra körül Csorváson, a Rákóczi utcában. Egy személygépkocsi vezetőjénél jelzett alkoholfogyasztást a szonda. A csorvási férfit a rendőrök előállították, miután az újabb légalkoholmérések eredménye is pozitív lett, elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság május 19-én őrizetbe vett egy szeghalmi nőt, mivel a rendőrök olyan anyagot találtak nála, ami a gyanú szerint új pszichoaktív anyagnak minősül. A nyomozás eddigi adatai szerint a 43 éves nő terjesztette is a tiltott szert.

 

Orosházán, 2019. szeptember 14-én igazoltattak a rendőrök egy személyautó-vezetőt. A férfi és az autó ellenőrzése közben megállapították, hogy a német honosságú személyautóra francia rendszámot raktak fel. A férfi elmondta, hogy Németországban, Frankfurt közelében vette az autót. A hatósági jelzést a vásárlás helyszínén, a kereskedésben, a földön találta. Tisztában volt azzal, hogy amit csinál, szabálytalan, mégis feltette a talált rendszámot a gépkocsira, hogy haza tudjon jönni vele Magyarországra. Az Orosházi Rendőrkapitányság a férfi ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett miatt eljárást indított. A nyomozás vizsgálati szakasza után a rendőrség a büntetőeljárás iratait a napokban továbbította az ügyészségre.

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.