2020. szeptember 21., hétfő,  Máté és Mirella
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. május 20., szerda
Afgánok a tehervonatban
Hamisított forgalmi engedélyek - Szexet kínált az út mentén - Ittas vezetők Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, Mezőkovácsháza külterületén, május 18-án, 16 óra körül összeütközött két személygépkocsi. A balesetben az egyik autó vezetője és utasa könnyebben megsérült. Békéscsaba külterületén, május 18-án, 18.30 óra körül árokba csúszott és fának ütközött egy személygépkocsi. A balesetben senki nem sérült meg, de a jármű vezetője a gyanú szerint ittas volt. A rendőrök a férfit előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol ittas járművezetés miatt büntetőeljárás és, mert soha nem volt jogosítványa, szabálysértési eljárás indult ellene. Három határsértőt fogtak el a rendőrök május 19-én, 19.45 óra körül Lőkösházán, a vasúti határátkelőhelyen. A férfiak Romániából érkező tehervonat vagonjában rejtőzködtek, afgán állampolgárnak mondták magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Két autós ütközött össze Mezőkovácsházánál. Kép: police.hu

 

 

 

A Gyula Határrendészeti Kirendeltség rendőrei május 18-án, 14 óra körül előállítottak egy román állampolgárt. A férfi személygépkocsival kilépésre jelentkezett, az ellenőrző határrendészek megállapították, hogy az autó forgalmi engedélyében a műszaki érvényességi időt átírták. A 31 éves férfi ellen a Gyulai Rendőrkapitányság közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. Szintén közokirat-hamisítás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök május 17-én, 12.30 óra körül a gyulai közúti határátkelőhelyen. Egy román állampolgár személygépkocsival akarta elhagyni az országot, de a határrendészek megállapították, hogy az autó műszaki adatlapján az érvényességi időt meghamisították. A férfi ellen a Gyulai Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság május 17-én szabálysértési őrizetbe vett egy sarkadi nőt, mert Békéscsaba külterületén, út mellett, az arra járó autósoknak pénzért szexuális szolgáltatást kínált. A 31 éves nőt a rendőrség munkatársai tiltott prostitúció szabálysértés elkövetése miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrjárőrei május 17-én megtaláltak két fiatalt, akik engedély nélkül voltak távol lakásotthonból. A 17 éves fiúkat biztonságba helyezték, visszavitték őket az intézménybe, ahol élnek.

 

Nem adott elsőbbséget egy személygépkocsi vezetője egy másik autósnak 2020. március 16-án, Orosháza külterületén. A férfi alsóbbrendű útról kanyarodott a 47-es főútra, és szabálytalanságával balesetet okozott, a két autó összeütközött. Személyi sérülés nem történt, de a férfinél felmerült a gyanú, hogy ittasan közlekedett. A rendőrök elvették férfi a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. A rendőrségi eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő megállapította, hogy a férfi szervezetében alkohol volt, ittasan vezetett. A 38 éves, nagyszénási férfi ezt nem is tagadta, kihallgatásán elmondta, hogy előző nap délutánjától a baleset napjának hajnali 5 órájáig italozott. Nagyobb mennyiségű sört és tömény szeszes italt fogyasztott, majd hajnali 5 órakor feküdt le és 11 óráig aludt. Délután indult el Nagyszénásról Orosházára a feleségéért, mert a nő lekéste a buszt.  Az Orosházi Rendőrkapitányság a férfit ittas járművezetés elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakasza után az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségre.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.