2020. szeptember 21., hétfő,  Máté és Mirella
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2020. május 19., kedd
RMDSZ-kérésre egyszer használatos maszkok érkeztek Aradra
Szerző: Balta János (Nyugati Jelen)
Mintegy hónappal ezelőtt, az RMDSZ kérésére, már érkezett Romániába gyorssegély – maszkok, kesztyűk, védőruhák, fertőtlenítőszerek – Magyarországról. Ezúttal ugyancsak az RMDSZ kérésére érkezett a Magyar Kormány segítségével egymillió darab, egyszer használatos orvosi maszk, amiből 59 000 darabot Arad Megyében osztanak szét. Jut belőle az Arad Megyei Tanácsnak, az Arad Városi Tanácsnak, az Arad Megyei Sürgősségi Kórháznak, a Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóságnak (DGASPC), az Aradi Vöröskeresztnek és a Máltai Szeretetszolgálat Arad Megyei Szervezeteinek, de jó hasznát veszik majd a vírus elleni védelemben aktívan közreműködő, önkénteseket foglalkoztató civilszervezetek is.

Aradon a segítség

 

Iskoláink jó két hét múlva újra megnyitják a kaput – legalábbis a nyolcadik és tizenkettedik osztályosok számára –, akiknek az év végi vizsgákra kell felkészülniük. Remélhetőleg a templomajtók is mihamarabb újra megnyílnak majd a hívek előtt. Ezért az RMDSZ Arad megyei és városi szervezete úgy döntött, hogy – az előbb már felsoroltakon kívül – a rendelkezésükre álló mennyiség több mint felét az önkormányzataink, iskoláink és Arad városi templomaink kapják meg.

 

Az RMDSZ köszönettel tartozik az egymillió orvosi maszkért Magyarország Kormányának és az adományozó tajvani illetőségű magánszemélynek, Frank Liu-nak – olvasható az érdekvédelmi szövetség közleményében.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.