2020. augusztus 14., péntek,  Marcell
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. március 26., csütörtök
Iratkarantén
A papír alapú beadványokat külön jelzés hiányában hét nap múlva bontják fel a Békés megyei bíróságokon
Szerző: Sz. M.
Az új típusú koronavírus okozta légúti fertőzés megelőzése és a betegség terjedésének megakadályozása érdekében elrendelt rendkívüli ítélkezési szünet idejére iratkarantént rendelt el a Gyulai Törvényszék elnöke. Az iratkarantén alatt az iratok bíróságra érkezését követően az iratokat (papír alapú küldeményeket) elzárják, majd 7 nap eltelte után bontják fel, és ekkor továbbítják haladéktalanul az érintett bírósági iratba iktatás érdekében. A Gyulai Törvényszék felhívja az ügyfelek figyelmét arra, hogy a Békés megyei bíróságokra küldött papír alapú beadványokon, kérelmeken tüntessék fel a borítékon kívül, jól látható módon és egyértelműen, ha halaszthatatlan eljárási cselekményt igénylő iratot tartalmaz a boríték. Ilyen lehet például a megelőző távoltartás vagy ideiglenes intézkedés elrendelése iránti kérelem - tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.

A Gyulai Törvényszék épülete. Kép: Szőke Margit - vitalap.hu

 

 

 

Ebben az esetben a bírósági dolgozók megfelelő védőfelszerelés mellett bontják fel a borítékot, és a beadványt iktatják az iratba elintézéshez. Amennyiben ez elmarad, a papír alapú beadványokat az említett 7 nap elteltével továbbítják el elintézési helyükre. Az iratkarantén kizárólag a papír alapú beadványokat érinti, ezért célszerűbb lehet elektronikus kapcsolattartás útján benyújtani az iratokat a bíróságra. Amennyiben az ügyfeleknek kérdése merül fel a beadványok benyújtásával kapcsolatban, javasoljuk, hogy telefonon vagy e-mail útján kérjenek további tájékoztatást a bírósági kezelőirodáktól.


Az intézkedés alapja, hogy a Nemzeti Népegészségügyi Központ és a koronavirus.gov.hu honlapon található hivatalos tájékoztatás szerint a koronavírus fertőzött felületek és tárgyak érintését követően az arc, a száj és az orr megérintésével is terjedhet, és egyelőre nem ismert, hogy mennyi ideig maradhat fertőzőképes a vírus az egyes felületeken - tájékoztatott a Gyulai Törvényszék.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.