2020. július 15., szerda,  Henrik és Roland
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2020. március 24., kedd
Védőmaszkok a színházi varrodából
Szerző: Békéscsabai Jókai Színház
A koronavírus terjedése elleni küzdelem átrendezte a Békéscsabai Jókai Színház repertoárját és a varroda feladatait is. Száz maszkot adott át Seregi Zoltán igazgató március 23-án délelőtt Szarvas Péter polgármesternek, hogy juttassa el a saját gyártású védőeszközöket a leginkább rászorulóknak.

Ilyen a Jókai színház védőmaszkja

 

A kezdeményezés a Veszprémi Petőfi Színházból indult, amelyhez már több teátrum is csatlakozott, hiszen szünetelnek az előadások, nem kell jelmezeket varrni, ki lehet használni a rendelkezésre álló kapacitást, főleg, ha még jól is jön a segítség. Seregi Zoltán kitűnőnek tartotta az ötletet, és örömmel láttak munkához, hogy segítsenek, hozzájáruljanak az óvintézkedésekhez, a jobb ellátáshoz. Egyelőre 100 darab maszkot adott át Szarvas Péternek, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármesterének, jelezve, ha szükséges, további maszkokat is gyártanak. Már korábban felajánlotta, hogy a veszélyhelyzet idején a színház autói is a polgármesteri hivatal rendelkezésére állnak.

 

Petrovszki Árpád szabótárvezető elmondta, hogy gyorsan kikísérletezték a mintát, láttak korábban sokféle maszkot, megtervezték, hogy milyen legyen a legjobb. A raktárban választottak anyagot, megkapták a direktori engedélyt, és mehetett a gyártás. Eddig 150 darabot készítettek, ebből kapott százat az önkormányzat, a többit a dolgozók viselhetik, illetve elérhető a színházi portán azok számára, akik védőeszköz nélkül érkeznek. A maszk előnye, hogy nem kell négy óra után eldobni, jól mosható, fertőtleníthető.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.