2020. június 6., szombat,  Norbert és Cintia
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. január 13., hétfő
Folyamatosan jönnek a határsértők
Békés megye több településén fogtak el őket – Román embercsempészeket vettek őrizetbe
Szerző: Sz. M.
Embercsempészéssel gyanúsítható román állampolgárokat fogtak el a Békés megyei rendőrök január 10-én, délelőtt Pest megyében, az M0-ás autóúton. Ketten közülük személygépkocsival mentek egy kisteherautó előtt, mellyel társuk haladt utánuk. A járműveket a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztályának, és Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei leállították, átkutatták. A kisteherautó leplombált rakterében tizennégy külföldi rejtőzködött. Egy férfi afgánnak, öten szírnek, nyolcan iraki állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A nyomozás eddigi adatai szerint Békés megyében illegálisan lépték át az államhatárt, majd a határ közelében beszálltak a román férfi kisteherautójába. A rendőrök a határsértőket előállították a Battonya Határrendészeti Kirendeltségre, ahol idegenrendészeti eljárás indult ellenük. Az embercsempészés bűntett elkövetésével gyanúsítható három román állampolgárt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya őrizetbe vette. A tizennégy határsértőt meghallgatásuk után, január 10-én, 21.15 órakor átadták a román hatóság képviselőinek - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

Pest megyében, az M0-áson, január 10-én megállított kisteherautóban 14 határsértő rejtőzködött. Kép: police.hu

 

Békéscsabán, ugyancsak január 10-én, 3.30 óra körül a rendőrök öt külföldit fogtak el Az öt férfi közül egy pakisztáni, négyen algériai állampolgárnak vallották magukat, de nem tudták hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságukat és, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. Két határsértőt fogtak el a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei szintén január 10-én, 11.30 óra körül Békéscsabán, a vasútállomáson. A külföldieket a vasúttársaság dolgozóinak jelzését követően igazoltatták. A férfiak marokkói állampolgárnak vallották magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A határsértőket a rendőrök előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. A hét, illegálisan határt átlépőt meghallgatásuk után, január 10-én, 19 órakor a rendőrök a hét határsértőt a román hatóság képviselőinek.

 

Békés megyében, Lőkösháza külterületén, január 12-én, két határsértő akart felkapaszkodni  tehervonatra. Kép: police.hu

 

 

 

Lőkösházán, a vasútállomáson, még mindig január 10-én, 19.30 óra körül a rendőrök két határsértőt fogtak el. A külföldieket a vasúttársaság munkatársainak jelzését követően igazoltatták. A férfiak marokkói állampolgárnak mondták magukat, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatásuk után, január 11-én, 11.10 órakor a férfiakat átadták a román hatóság képviselőinek.

 

Kétegyháza külterületén, január 12-én, 2.54 órakor a rendőrök feltartóztattak és ellenőriztek egy külföldit. A férfi marokkói állampolgárnak mondta magát, de személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon, nem tudta hitelt érdemlően igazolni. A rendőrök előállítják a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. A rendőrök a határsértőt előállították a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre, majd meghallgatása után, január 12-én, 11 órakor átadták a román hatóság képviselőinek. 

 

Két határsértőt fogtak el a rendőrök szintén január 12-én, 9 óra után néhány perccel Lőkösháza külterületén. A férfiak a település határában, a vasúti sínek mellett rejtőzködtek, fel akartak kapaszkodni egy Romániából Magyarországra érkező tehervonatra. A területen járőröző határrendészek elfogták és előállították őket. Mindkét férfi marokkói állampolgárnak mondta magát, de egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták őket, majd január 12-én, 19.10 órakor a rendőrök átadták a határsértőket a román hatóság képviselőinek. 

 

Négy határsértőt fogtak el a rendőrök január 13-án, 5.20 órakor szintén Lőkösházán, a vasúti határátkelőhelyen. A magukat algériainak és marokkóinak valló külföldiek egy személygépkocsikat szállító tehervonaton rejtőzködtek. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. A rendőrök előállították őket a Lőkösháza Határrendészeti Kirendeltségre. 

 

 

 

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.