2020. június 6., szombat,  Norbert és Cintia
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2020. január 08., szerda
Túlfutott a célon…
Két év fegyházra ítélte a futócipővel vesztegetni akaró rabot a Szegedi Ítélőtábla
Szerző: K. A. J.
Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla a hivatali vesztegetés bűntette miatt J. I. ellen indított büntetőügyben a Gyulai Törvényszék első fokon kiszabott ítéletének azt a részét, amelyben a vádlottat 2 év fegyházra ítélte. Egyben az ítélőtábla a vagyonelkobzásra vonatkozó rendelkezést mellőzte

Kepunk_illusztracio___keeshoes.hu_.jpg

 

Az ítélet indoklásában elhangzott: az elsőfokú bíróság arányos büntetést szabott ki, így annak sem lényeges súlyosítását, sem lényeges enyhítését nem látta indokoltnak a Szegedi Ítélőtábla. A vagyonelkobzást azért mellőzte a másodfokú bíróság, mert annak törvényi feltételei nem álltak fenn, mivel a futócipő megvásárlását csak felajánlotta a vádlott, de a vételt nem valósította meg.

 

Az ítélet jogerős, ellene fellebbezésnek nincs helye. 

 

Hivatali vesztegetés bűntettében mondta ki bűnösnek a Gyulai Törvényszék 2019. június 17-én J. I. vádlottat, és ezért őt, mint többszörös visszaesőt, 2 év fegyházra ítélte, és vele szemben 18 ezer forint értékre vagyonelkobzást rendelt el.  Az ítélet ellen az ügyész a büntetés súlyosítása, míg a vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan a büntetés enyhítése érdekében nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

 

*

 

A vádlott 2017-ben 6 év 6 hónapos fegyházbüntetését töltötte a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az év júniusában a Békés Megyei BV Intézetben tartózkodott pár napig, mivel egy gyulai tárgyalásra idézték meg. A vádlott, akit korábban már számos alkalommal sújtottak fegyelmi büntetéssel, és magas biztonsági kockázatba sorolt fogvatartott volt, a gyulai börtönben bántalmazással vádolva feljelentette az egyik felügyelőt.

Az ügyben vizsgálat indult, amely során a gyulai börtön egyik tisztje hallgatta ki a vádlottat. Ekkor a férfi előadta, hogy szeretne visszakerülni a szegedi fegyintézetbe, és ha a kihallgató tisztje ebben segít, vesz neki egy márkás, 18 ezer forintba kerülő futócipőt, mert tudja, hogy szeret futni. A tiszt ezt nem fogadta el, hanem a történteket azonnal jelentette a felettesének. A Békés Megyei BV. Intézet parancsnoka feljelentést tett a vádlott ellen hivatali vesztegetés bűntettének gyanúja miatt a rendőrségen – tudtuk meg a Szegedi Ítélőtáblától.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.