2020. július 15., szerda,  Henrik és Roland
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. november 05., kedd
Visszakövetelte a gyűrűt
Kirabolta volt élettársát - A sarkadi férfit letartóztatták
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség ügyeletes ügyésze rablás bűntette miatt kezdeményezte egy fiatal sarkadi férfi letartóztatását, aki 2019. november 2-ára virradó éjszaka volt élettársát rabolta ki. A 20 éves sarkadi férfit közel egy éven át, 2019. október végéig élettársi kapcsolat kötötte az ügy sértettjéhez, egy békési nőhöz. Az élettársi közösség azért szakadt meg kettejük között, mert a férfi 2019. október 27-én súlyos sérüléseket okozva bántalmazta párját. Emiatt büntetőeljárás is indult ellene. A férfi 2019. november elsején megjelent a sértett békési lakásán, majd az éjszakát is ott töltötte. A következő napra virradó éjszaka a sértett és a gyanúsított között vita alakult ki, a férfi többször megütötte a nőt, és azzal fenyegette meg, ha nem kapja vissza a neki adott gyűrűt, eltöri az ujját.

The_Zoe_Report.jpg

 

 

 

 

A férfi a bántalmazás hatása alatt lévő sértett kezét ezután kicsavarta, ujjáról a gyűrűt lehúzta, majd a nő mobiltelefonját is elvette, és távozott az ingatlanból. A bántalmazástól a nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.


A férfi cselekménye rablás bűntette megállapítására alkalmas, amelyet a törvény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntet. A letartóztatást azért kezdeményezték, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele miatt tartani lehet a férfi szökésétől, elrejtőzésétől. Fennáll a veszélye annak is, hogy a terhelt az ügy sértettjét befolyásolná, megfélemlítené. A korábbi súlyos testi sértést okozó bántalmazásra figyelemmel nem lehet kizárni azt sem, hogy a férfi szabadlábon a sértettel szemben újabb bűncselekményt követne el. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója 1 hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.