2020. január 21., kedd,  Ágnes
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. október 07., hétfő
Lopásokból élt
Letartóztatták a mezőberényi tanyabetörőt
Szerző: Sz. M.
Békés megyében a Szarvasi Járási Ügyészség 8 rendbeli, üzletszerűen elkövetett lopás bűncselekménye miatt kezdeményezte egy 29 éves, büntetett előéletű mezőberényi férfi letartóztatását, aki külterületi tanyákba, telephelyekre tört be. A férfi főleg gázolajat és szerszámokat lopott el. A gyanúsított szeptember 8-a és 30-a között, három hét alatt, hét különböző tanyába és telephelyre tört be Gyomaendrődön, Békéscsabán, Csabaszabadiban és Körösladányban, és egy márciusi betörés is a számlájára írható. Egy gyomaendrődi telephelyről 600 literes tartályt tulajdonított el, amelyben 200 liter gázolaj volt, de a férfi nem vitte el félig üresen a tartályt, hanem a telephelyen parkoló munkagépekből feltöltötte a hiányzó 400 liternyi üzemanyagot is. A telephelyen parkoló műhelykocsiból hegesztőt, permetezőt, sarokköszörűt, fúrópisztolyt, olajemelőt és kulcskészleteket vitt el, összesen 630 ezer forint kárt okozva a telephely tulajdonosának - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Tanyákba, telephelyekre tört be a mezőberényi férfi (Képünk illusztráció! Forrás: Main News)

 

Volt olyan tanya, ahol a gyanúsított a beépített főzőlapot és sütőt bontotta ki, vitte el, máshonnan 2 klímaberendezést „lovasított meg”. A férfi összesen több, mint 1,8 millió forint kárt okozott. A gyanúsított eddig hét alkalommal volt büntetve, minden esetben vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt. A mostani bűncselekményeket felfüggesztett börtönbüntetés próbaideje alatt követte el.


A letartóztatást egyrészt azért kezdeményezték, mert a körülmények alapján várható büntetés nagysága miatt tartani lehet az elkövető szökésétől, elrejtőzésétől. Fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábra kerülése esetén a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené vagy elrejtené, és ezzel a bizonyítási eljárást megnehezítené. Előéletére, és arra figyelemmel, hogy megélhetését lopások elkövetéséből fedezte, a bűnismétlés veszélye is fennállt. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.