2020. január 29., szerda,  Adél
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. október 04., péntek
Letartóztatták a ,,bérgyilkost"
Svájc helyett a börtönbe került a kötegyáni zsaroló
Szerző: Sz. M.
Békés megyében a Gyulai Járási Ügyészség súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntette miatt kezdeményezte egy 42 éves kötegyáni férfi letartóztatását, aki még augusztus végén zsarolt meg egy méhkeréki férfit. A gyanúsított augusztus 28-án, telefonon kereste meg a sértettet és személyes találkozót kért tőle a Méhkeréket Újszalontával összekötő úton található mázsaháznál. Amikor a sértett megérkezett a helyszínre, a gyanúsított megkérte, hogy üljön be a kocsijába és Újszalonta felé indult. A gyanúsított az út során megöléssel fenyegette meg a sértettet, amennyiben nem fizet neki 500 ezer forintot. A zsaroló férfi ugyanis azt állította, hogy őt egy másik kötegyáni férfi bérelte fel gyilkosságra, akinek a feleségével a sértett összeköltözött, ha azonban megkapja a pénzt, akkor „eltekint” a bérgyilkosságtól - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

Kotegyan.jpg

 

 

 

A sértett a súlyos fenyegetés hatására még aznap este Kötegyánban, a gyanúsított lakóháza előtt átadta a kért összeget a zsarolónak. A gyanúsítottat a rendőrök szeptember 30-án, késő este fogták el, tapasztalták, hogy az utazótáskák már ki voltak készítve az éjszakai induláshoz. A gyanúsított és élettársa Svájcba készült munkát vállalni.


A letartóztatást egyrészt azért kezdeményezték, mert a bűncselekmény magas büntetési tétele és a tervezett külföldi utazás miatt tartani lehet az elkövető szökésétől, elrejtőzésétől. Fennáll a veszélye annak is, hogy a férfi szabadlábra kerülése esetén az ügy sértettjét vagy a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolná, megfélemlítené és ezzel a bizonyítási eljárást megnehezítené. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.