2020. június 1., hétfő,  Tünde
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2019. szeptember 16., hétfő
Simonka György hívta a sajtót, meg nem is
Szerző: Kiss A. János
Járt-e Cecil a Török utcában? – ez a kérdés annak idején egy országot tartott lázban. Megválaszolására annak lehetett esélye, aki megnézte a divatos szerző, Heczeg Ferenc Kék róka című darabját. Hasonlóan rejtélyes eset annak felderítése, hogy járt-e Simonka György az orosházi Petőfi Művelődési Központban ma este? Ezt megtudni esélyünk sem volt. De miért ez a bizonytalankodás?

Pogácsás Tibor vajon mit válaszolna a mi meghívást firtató kérdésünkre? (Forrás: komany.hu)Azért, mert igencsak furcsa, hogy alig egy hónappal az önkormányzati választások előtt fórumot tart Orosházán a Fidesz – talán lakosságit, talán pártosat –, melyen állítólag ott lenne, lett volna a (forró vagy hűlt) helye Simonka Györgynek is. De avassuk be a fura szituációba az olvasókat is!

 

A minap egy interneten keringő meghívót csíptünk el, mely az említett időpontban Orosházán mutatkozó Pogácsás Tibornak, a BM önkormányzati államtitkárának úgynevezett lakossági fórumára invitálta a... hát ez az, kit is?!

 

A meghívó szerint (ilyet persze nem kaptunk a rendezőktől) az államtitkár egy sajtótájékoztatót követően „előadást tart az eddig elért eredményekről, majd azt követően lehetőség nyílik Pogácsás Tibor államtitkár úrnak kérdéseket feltenni, melyek az aktuális helyzethez kapcsolódnak”. A meghívó szerint a sajtótájékoztatón részt vett (persze úgy írták: „részt vesz”) Simonka György, a Fidesz választókerületi elnöke is. Igen, semmi „országgyűlésiképviselőzés”.

 

Aztán a nyilvánosság legnagyobb dicsőségére azt írták: „A fórum zavartalan lebonyolítása végett a sajtó munkatársainak az első 20 percben tudunk teret biztosítani a fényképek, illetve a vágóképek elkészítésére. A rendezvényen a sajtó beengedése előzetes jelzéshez kötött.”

 

A meghívó előzetes egyeztetéshez kötötte a sajtó részvételét, persze néhány elérhetőség megadásával. Csakhogy… a végső jelentkezési dátum 2019. szeptember 13-án 12 óra volt, ám – a bennünket tájékoztatók szerint – aznap délután találkoztak először a meghívóval. Ezen a helyzeten az sem könnyített, hogy a szöveg egy „Megértésüket köszönjük!” (ál)udvariaskodást is tartalmaz.

 

Aztán legalul olvasható a meghívó készítésének helye és dátuma: 2019. szeptember 13. Legjobb estben is pár órája maradhatott a sajtónak regisztráltatni magát. Ezt ugye úgy szokás nevezni: sajtóelhárítás.

 

A meghívónak – a szokásokkal ellentétesen – aláírója is van, vagy volt: Simonka György, vá… választókerületi elnökként. (Majdnem „vádlottként” megnevezést írtam.)<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.