2020. június 1., hétfő,  Tünde
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. szeptember 16., hétfő
Többen megsérültek az utakon
Autósok, motorosok, kerékpárosok, gyalogosok ütköztek Békés megyében - Bolgár férfi osztrák rendszámmal bukott meg a határon
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, szeptember 14-én, a 44-es számú főúton, Békéscsaba külterületén, 9 óra előtt néhány perccel egy segédmotor-kerékpáros nő tehergépkocsival ütközött össze. A nő súlyosan megsérült. Békésen, a Szánthó Albert utca és a Rákóczi utca kereszteződésében, 9.30 óra körül személygépkocsi és robbanómotoros kerékpáros férfi ütközött össze. A kerékpáros könnyű sérülést szenvedett. Körösladányban, a Wenckheim Béla úton, 11.45 óra körül személygépkocsi gyalogost ütött el, a gyalogos súlyosan megsérült. Békéscsabán, a Veres Péter utcában, 20.20 órakor elesett és könnyű sérülést szenvedett egy férfi, aki a gyanú szerint ittasan közlekedett segédmotor-kerékpárjával. Szarvason, a Deák Ferenc utcában 20.45 óra körül személygépkocsi motorossal ütközött, a motort vezető férfi könnyű sérülést szenvedett. Békéscsabán, a Gyulai úton, szeptember 13-án 19 óra körül személygépkocsi kerékpárossal ütközött. A kerékpáros 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Szeptember 12-én, ugyancsak Békéscsabán, a Tessedik utca és az Erkel utca kereszteződésében, 11.15 óra körül személygépkocsi és kerékpáros férfi ütközött össze. A férfi elesett és súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Fél órával később, szintén Békéscsabán, a Hajnal utca és a Harruckern utca kereszteződésében elektromos kerékpáros férfi nem adott elsőbbséget egy személyautónak és összeütköztek. A mentők a férfit nyolc napon túl gyógyuló sérüléssel vitték kórházba. Dobozon, a Nagyváradi úton, szeptember 12-én, 15 óra után néhány perccel traktor ütközött kisbusszal. A balesetben az utasok közül öten könnyebben, ketten súlyosan megsérültek.

 

Szarvas.jpg

 

 

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság szeptember 14-én szabálysértési őrizetbe vett egy férfit. A 25 éves vésztői férfi személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy korábban a Szeghalmi Járásbíróság 2019. november 9-éig eltiltotta a járművezetéstől. A férfit a rendőrkapitányság munkatársai három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök szeptember 14-én, 19.45 óra körül, Telekgerendás külterületén. Tehergépkocsi vezetőjénél lett pozitív a légalkoholmérés eredménye, a telekgerendási férfit a rendőrök előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, ahol újabb két mérés erősítette meg az ittas járművezetés gyanúját. A rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

 

A gyulai közúti határátkelőhelyen, szeptember 13-án, 16 óra körül egy bolgár férfi kilépésre jelentkezett tehergépkocsival, amelyen osztrák vámrendszám volt. A határrendészek megállapították, hogy a rendszámot és az ahhoz tartozó forgalmi engedélyt másik járműre adták ki. A tehergépkocsi vezetőjét előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol egyedi azonosító jellel visszaélés miatt büntetőeljárás indult.

 

A Szeghalmi Rendőrkapitányság rendőrei szeptember 13-án előállítottak egy gyomaendrődi nőt, akinek a rendőrség tartási kötelezettség elmulasztása miatt rendelte el körözését. A nőt gyanúsítottként hallgatták ki.

 

Kétegyházán, szeptember 12-én elfogtak a rendőrök egy férfit. A 37 éves R. Ferenc nem kezdte meg a rá jogerősen kiszabott fogházbüntetése letöltését, a Szegedi Törvényszék ezért elrendelte körözését. A férfit a rendőrök Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe vitték.

 

Ittasan, jogosítvány és bukósisak nélkül közlekedett segédmotor-kerékpárjával egy férfi szeptember 12-én, Bélmegyeren, a rendőrök a Zrínyi utcában igazoltatták. Ittas járművezetés miatt közigazgatási bíróság megfizetésére kötelezték a férfit, a másik két szabálytalanság miatt szabálysértési eljárást indítottak ellene.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.