2020. június 1., hétfő,  Tünde
 
 
 
 

Címlap

[Publicisztika]
2019. szeptember 14., szombat
Simonka György teljes erkölcsi súlyával kiáll fideszes jelöltjei mellett…
Szerző: Kiss A. János
A vádlott dél-békési képviselő bevallotta, hogy az összes „CalendulaTerv” mögött egy fillér uniós vagy állami forint sincs – még ígérvényként sem. Mostani megszólalásával nyilván azt akarja bizonyítani, hogy nem tűnt el, s lelket akar verni a bíróság elé állítása miatt meghasonlott fideszes választókba. Nem tudni, e téren milyen sikerre számíthat: a Facebookon megjelent hírek szerint hamarosan zártkörű(!) lakossági fórumot tart fogyatkozó híveinek Orosházán. Ez arra utal, hogy már nem is számítanak újabb szavazókra.

Ők Simonka György követői? (Forrás: Simonka György Facebook-oldala)

 

Simonka György alig egy napja tette fel Facebook-oldalára ezt a kis bejegyzést:

 

„A Calendula Terv I. és II. megalkotása évtizedek óta nem látott fejlesztéseket eredményezett Dél-békés szerte.

 

A Calendula Terv III. kidolgozásával a célunk a térség minden települése számára külön-külön stratégiai tanulmányok elkészítése, a fiatalok helyben tartása és a jól fizető munkahelyek érdekében a gazdaság helyi szintű erősítése.

 

A Kodolányi Egyetemmel közösen elkészített fejlesztési stratégiákat az illetékes szaktárcák elé tárjuk és kérjük a közelmúltban már sikertörténetként megélt lehatárolásokhoz az együttműködésüket.

 

Alap célkitűzésünk a szövetség megalkotásának első napjától változatlanul Dél-békés fejlesztése. Eszközünk pedig, anyagi források híján az együttműködés az egymásra épített komplex programok, a kreativitás, a keretekből való kitörés, annak érdekében, hogy lépést tarthassunk vagy ha lehetőségünk nyílik egy lépéssel előrébb járjunk a nálunk gazdagabb és a jobb adottsággal rendelkező térségeknél.”

 

*

 

Lássuk, mi derül ki ebből a konkrétumoktól garantáltan mentes lelki fröccsből!

 

A Calendula Terv I., II. és III-nak mondott valamit – egy sor dél-békési (lásd még: viharsarki) szerint a Kamu I., Kamu 2 és Kamu III-at – ismét megváltóként üdvözölhetjük Simonka György Facebook-oldalán. Amit (itt is) elárul róla, az annyit tesz, mint törvények előtt a preambulum. Magyarán: szép szavakkal kanyarintja odébb a lényeget.

 

Mindjárt utána a Simonka és társai publikus célja olvasható: „(…)a fiatalok helyben tartása és a jól fizető munkahelyek érdekében a gazdaság helyi szintű erősítése”. Hát igen, mi mást is ígérhetne, mint az eddigieket?! Hogy jobban mennek (el) a fiatalok, mint például Simonka előtt 1-ben? S valóban, létezik jól fizető munkahely Dél-Békésben, például az országgyűlési képviselői, bár nem vitás, nem veszélytelen állásról, ülésről van szó.

 

Ugyanakkor várjuk az országgyűlési képviselői választókerület polgárainak megfejtését a következő mondat tartalmának értelmezésére: „(…) közösen elkészített fejlesztési stratégiákat az illetékes szaktárcák elé tárjuk és kérjük a közelmúltban már sikertörténetként megélt lehatárolásokhoz az együttműködésüket.” Kár, hogy nem kapunk mellékletként legalább egy szerény listát ama dél-békési sikertörténetekről, akár lehatárolva, akár lehatárolatlanul.

 

Amikor az „alap célkitűzésekről” olvashatunk a szövegben, két dolog ötlik fel bennünk: a „cél” fogalmának „célkitűzésre” rondítása a nagyjából fasiszta Gömbös Gyula demagóg szóalkotása – de csitt, nem szólhatjuk le őt, hiszen Orosháza egyik díszpolgárát „tisztelhetjük” benne, s nem vennénk szívünkre, ha megbántanánk mai védőit, Orosháza képviselő-testületének többségi tagjait.

 

S végül a Simonkabaré befejező mondata, mely a képviselő grandiózus „térségfejlesztő” programjának kulcsgondolata is: „Eszközünk pedig, anyagi források híján az együttműködés az egymásra épített komplex programok, a kreativitás, a keretekből való kitörés, annak érdekében, hogy lépést tarthassunk vagy ha lehetőségünk nyílik egy lépéssel előrébb járjunk a nálunk gazdagabb és a jobb adottsággal rendelkező térségeknél.”

 

Magyarán: erre az egész Calendula-cécóra egy huncut uniós vagy állami garas sem áll Dél-Békés rendelkezésére…

 

A lufi ezennel kipukkadt.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.