2020. január 29., szerda,  Adél
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. szeptember 06., péntek
Fogolyszökés
Vádat emelt a gyulai ügyészség a járásbíróságon
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Gyulai Járási Ügyészség fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat egy 41 éves, jogerős szabadságvesztés büntetését töltő hódmezővásárhelyi férfi ellen, aki az engedélyezett eltávozásról nem tért vissza a gyulai börtönbe. A vádlott 2018 októberében más ügyben kiszabott szabadságvesztésének végrehajtása során, elítéltként a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben tartózkodott Gyulán. A büntetés- végrehajtási intézet parancsnoka a fogvatartott kérelme alapján a büntetés végrehajtását orvosi beavatkozás elvégzéséért 3 napra félbeszakította, a vádlott 2018. október 23-án jogszerűen elhagyta a büntetés-végrehajtási intézetet azzal, hogy oda 2018. október 26-án, 20 óráig vissza kell térnie. A vádlott szabadlábra kerülése után Hódmezővásárhelyre utazott családjához, majd a tervezett orvosi beavatkozásra megjelent a hódmezővásárhelyi kórházban, a műtét azonban elmaradt. A vádlott további hódmezővásárhelyi tartózkodás után, 2018. október 26-án kiment ugyan a buszpályaudvarra, ott azonban elhatározta, hogy nem tér vissza a büntetés-végrehajtási intézetbe.

Bekes_Megyei_Buntetes-vegrehajntezet.jpg

 

 

A vádlott elhatározta – azért, hogy a büntetésének további végrehajtása alól kivonja magát – megszökik, majd megpróbál állást találni, a családját anyagilag segíteni. A vádlott másnap Budapestre utazott, ahol egy ismerősénél húzta meg magát. Közben külföldi munkavállalás érdekében, az interneten keresztül felvetette a kapcsolatot egy munkaerő közvetítő céggel. A munkavállaláshoz szükséges iratokat és adatokat a vádlott átadta a munkaerő közvetítő cégnek. Legyeztették, hogy a vádlottat 2018. november 5- én kiszállítják más munkavállalókkal együtt egy kisbusszal Németországba. A vádlott 2018. november 5-én meg is jelent a munkaerő-közvetítővel korábban megbeszélt helyen, Budapesten, a Keleti Pályaudvar mellett, ott azonban a rendőrök elfogták és visszaszállították Gyulára, a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetbe. A vádlott 10 napig volt szökésben.

 

A Gyulai Járási Ügyészség a férfi ellen szabadságvesztés végrehajtása alóli kivonás céljából elkövetett fogolyszökés vétsége miatt emelt vádat. A járási ügyészség vádiratában a vádlottal szemben beismerése esetén elzárás büntetés, tagadása esetén végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy ebben az esetben a bíróság tiltsa el a közügyek gyakorlásától is. Az eljárás a Gyulai Járásbíróságon folytatódik - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.