2020. június 1., hétfő,  Tünde
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. augusztus 13., kedd
Sikkasztás Magyarbánhegyesen
Vádat emelt a battonyai ügyészség a dohánybolti alkalmazottak ellen
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, a Battonyai Járási Ügyészség sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat két magyarbánhegyesi nővel szemben, akik dohánybolti eladóként a készletnyilvántartást meghamisítva okoztak több millió forintos kárt munkáltatójuknak. A 38 és a 37 éves nő 2015 őszétől dolgozott eladóként egy magyarbánhegyesi dohányboltban. A két vádlott 2016 januárjától 2017 februárjáig a központi ellátóból rendszeresen érkező dohánytermékeket átvette, azonban azokból az átvétel napján a saját céljaikra eltulajdonítottak több tízezer forint értékben különböző márkájú árucikkeket. A két nő a sikkasztás leplezése érdekében a gépi készletnyilvántartásban az eltulajdonított áruk nélkül, valótlanul tüntette fel a leszállított és átvett termékeket. - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

News_Mail.jpg

 

 

Az idősebb nő egyik munkatársát is megkérte arra, hogy ezzel a módszerrel szerezzen neki a kiszállított dohánytermékekből, aminek a felbujtott személy eleget is tett. A két nő mindezek mellett a munkabérük elszámolása érdekében, a jelenléti íveken valótlanul tüntette fel az általuk munkában töltött időt, amivel hamis magánokirat falhasználásának vétségét is elkövették. Az egyik vádlott a több mint egy év alatt közel 4,5 millió, a másik 650 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely nem térült meg az eljárás során.

 


A két nővel szemben a napokban a Battonyai Járási Ügyészség folytatólagosan, nagyobb értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és többrendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat. A legsúlyosabb, sikkasztási cselekmény 1-től 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. A járási ügyészség a büntetlen előéletű és az elkövetést tagadó nőkkel szemben arra az esetre, ha az előkészítő ülésen az bűncselekményeket teljeskörűen beismernék, végrehajtásában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását és a bolti eladói foglalkozástól eltiltását indítványozta.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.