2020. június 1., hétfő,  Tünde
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. augusztus 13., kedd
Apját is meglopta a gyulai fiatal
Letartóztatták a hajléktalan férfit - Pénztárcákat, bankkártyákat, kerékpárokat lopott
Szerző: Sz. M.
A Gyulai Járási Ügyészség a 20 éves gyulai férfi letartóztatását kezdeményezte, aki közel négy hónap leforgása alatt nyolc vagyon elleni bűncselekményt követett el Gyulán. A fiatal férfi 2019. áprilisában és augusztusában három sértettől – köztük az apjától is – pénztárcákat lopott el a bennük lévő 97 ezer forinttal, személyes iratokkal, bankkártyákkal együtt. Az egyik nőtől megszerzett bankkártya érintéses fizetésre is alkalmas volt, így azzal különböző üzletekben vásárolt a férfi 4 ezer 200 forint értékben, míg egy másik bankkártyával megpróbált pénzt felvenni, azonban nem járt sikerrel. A férfi 2019 júliusában és augusztusában három kerékpárt is ellopott, amelyek közül kettőt a rendőrök lefoglaltak, így az okozott összesen 115 ezer forint kárból 95 ezer forint megtérült.

penztarca.jpg 

 

 

A férfi 2019 májusában úgy akart pénzhez jutni, hogy bemászott egy gyulai étterem udvarára, ahonnan értékesítésre két darab, 50 literes söröshordót vitt magával. A hordók elszállítása azonban túl nehéznek bizonyult, ezért azokat az étteremtől nem messze hátra hagyta, így az 50 ezer forintos kár megtérült.


A gyanúsítottat augusztus 8-án állították elő, amikor a ruházatátvizsgálás során a rendőrök kábítószert, marihuánát találtak nála. A férfit a nyomozó hatóság 6 rendbeli lopás, 2 rendbeli csalás és kábítószer birtoklás miatt vonta felelősségre.


A hajléktalan, munkahellyel és rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi letartóztatását azért kezdeményezték, mert a vele szemben korábban folyamatban volt eljárásokban elfogatóparancsot kellett kibocsátani, ugyanis idézésekre nem jelent meg. Így tartani kell attól, hogy szabadlábon elszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől. Megállapítható a férfi előéleti adatai alapján az is, hogy korábbi gyanúsítotti felelősségre vonásait követően újabb bűncselekményeket követett el. A férfi személyi körülményei és a cselekmények sorozatjellege alapján fennáll a veszélye annak is, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el. A férfi letartóztatását a Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója szombaton egy hónapra elrendelte - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.