2019. december 16., hétfő,  Etelka és Aletta
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. augusztus 06., kedd
Határérték fölött a közúton
Túlsúlyos kamionok - Más nevére szólt a sofőr vezetői kártyája - Balesetek Békés megyében
Szerző: Sz. M.
A szállítóleveleken szereplő értékeknek majdnem a duplája volt a tényleges súlya a két kamionnak, amelyeket Békés megyében, Békéscsaba határában ellenőriztek a rendőrök. Az egyik sofőr ráadásul nem a saját vezetői kártyájával vezetett. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei augusztus 2-án, 10.30 óra körül két kamiont és vezetőit ellenőrizték. A sódert szállító tehergépkocsik Békéscsaba határában, a 44-es számú főúton haladtak egymás mögött, amikor a rendőrök megállították őket. Az intézkedés során elkérték a szállítóleveleket, a sofőr, és a jármű okmányait is. A rendőröknek feltűnt, hogy a pótkocsikon lévő sóder szemmel láthatóan is több, mint a szállítóleveleken szereplő mennyiség. A társszervezetek segítségével tengelysúly-mérést végeztek, mindkét járműnél a dokumentált mennyiségnek majdnem a duplája volt, és jóval meghaladta a közúton megengedett határértéket is. Az egyik teherautó vezetője olyan vezetői kártyát használt, amelyet nem az ő nevére állítottak ki. A tachográf készülék így nem az ő pihenő- és vezető idejét regisztrálta - tájékoztatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

 

Dupla súlyú sódert vitt a két kamion

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság mindkét férfit hamis magánokirat felhasználásával gyanúsítja, egyikük ellen közokirat-hamisítás megalapozott gyanúja miatt is indult büntetőeljárás.

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a személy-és teherautó biztonságos közlekedésére, hiszen a túlterhelt járművek fokozott veszélyt jelentenek a többi közlekedőre. A plusz tömeg miatt a teherautók fékideje sokszorosan meghosszabbodik, így csak hosszabb fékúttal képesek megállni.

 

Augusztus elsején, Battonya külterületén, 7 óra után néhány perccel őzzel ütközött egy személygépkocsi, a jármű letért az útról és fának csapódott. A mentők a jármű vezetőjét súlyos sérüléssel vitték kórházba. Békésen, a Táncsics Mihály utca és a Lengyel Lajos utca kereszteződésében, 11 óra körül egy motorkerékpáros férfi baleset elkerülése érdekében fékezett. A motoros a fékezés után elesett és súlyosan megsérült. Augusztus 3-án, Békéscsabán, a Tinódi utca és a Kazinczy utca kereszteződésében, 21.45 óra körül egy személyautó nem adott elsőbbséget és segédmotoros kerékpáros nővel ütközött össze. A mentők a nőt súlyos sérüléssel vitték kórházba.

 

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit augusztus 4-én Battonyáról, a közúti határátkelőhelyről. A román állampolgár egy bolgár honosságú személygépkocsit vezetett, az autó műszaki érvényességét igazoló lapról a határrendészek megállapították, hogy utánzat. A férfi ellen a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított.

 

Ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök augusztus 4-én, Szarvason és Kunágotán. Szarvason, a Vajda Péter utcában, 1.30 óra körül egy személygépkocsit vezető férfinél lett pozitív a légalkoholmérés eredménye. Kunágotán, a Kossuth utca és a Rákóczi utca kereszteződésében, 20 óra körül szintén egy személygépkocsival közlekedő férfinél jelzett ittasságot az alkoholszonda. A rendőrök mindkét járművezetőt előállították és büntetőfeljelentést tettek ellenük. A Kunágotán igazoltatott férfinek nem volt vezetői engedélye, ezért szabálysértési eljárás is indul ellene. A Szarvason előállított férfitól a rendőrök elvették vezetői engedélyét. A Békési Rendőrkapitányság rendőrei augusztus 3-án, 11.15 óra körül ellenőriztek egy segédmotoros kerékpáros férfit Békésen, a Rákóczi utcában. A jármű vezetőjénél a helyszíni légalkoholmérés pozitív értéket jelzett, ezért előállították a rendőrkapitányságra, ahol a további mérések is megerősítették az ittasság gyanúját. A rendőrök a tarhosi férfi vezetői engedélyét elvették és büntetőfeljelentést tettek ellene. Ugyancsak ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök augusztus elsején, 20 óra előtt néhány perccel Békéscsabán, a Mokry utcában. Egy segédmotor-kerékpáros férfinál az alkoholszonda pozitív értéket jelzett. A jármű vezetőjét a rendőrök előállították a Békéscsabai Rendőrkapitányságra, további két légalkoholmérés is megerősítette az ittasság gyanúját, ezért a rendőrök elvették a békéscsabai férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

 

Gyula külterületén, július 31-én, 11.30 óra körül ellenőriztek a rendőrök egy személygépkocsit és vezetőjét. Az autó átvizsgálásakor, a táskában 11 kisméretű halat találtak, amelyeket a férfi egy gyulai horgásztóból fogott ki. A rendőrök a 64 éves férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol szabálysértési őrizetbe vették és lopással elkövetett tulajdon elleni szabálysértés miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.