2020. június 5., péntek,  Fatime
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. július 10., szerda
Botrány az élelmiszerboltban
Az előtte sorban álló ismeretlent ütlegelte a mezőkovácsházi férfi - A gyulai férfi jogosítványát elvették, a volánnál őt váltó nőismerőséét is elvették
Szerző: Sz. M.
A Békés megyei ügyészségek utóbbi tevékenységéről tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség. A járásbíróságokon, előkészítő üléseken nagyrészt ittas, bódult vezetések miatt születtek ítéletek. Néhány példa álljon itt! A Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján a Békéscsabai Járásbíróság ittas járművezetés vétsége és járművezetés tiltott átengedésének vétsége miatt ítélt el egy 40 éves, büntetett előéletű, gyulai férfit. A férfi 2018. október 20-án, napközben gyulai otthonában szeszes italt fogyasztott, majd az este gépkocsival Békéscsabára ment. A vasútállomáson felvette nőismerősét, majd betértek egy szórakozóhelyre, ahol a nő egy konyakot fogyasztott. Ezután Békéscsabáról Gyulára indultak úgy, hogy a férfi vezetett.

A Békés Megyei Főügyészség épülete Gyulán (Fotó: Szőke Margit)

 

A rendőrök 21.20 óra körül állították meg őket Békéscsabán, a Bartók Béla út és a Batthyány utca kereszteződésében. Az alkoholszonda közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott, azért a férfi vezetői engedélyét a helyszínen elvették. Miután a rendőrök távoztak, a pár folytatta hazafelé az utat, csak immár a nő ült a volánhoz. Csupán 150 métert tettek meg a Batthyány utcán, amikor ismét rendőri intézkedés alá vonták őket. A szonda a nőnél is közepes fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott, így az ő jogosítványát is elvették. A járásbíróság a bűncselekmények elkövetését beismerő férfival szemben 100 ezer forint pénzbüntetést szabott ki és egy évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, míg a nővel szemben tárgyalást tartanak majd.


A Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján a Békéscsabai Járásbíróság július 3-án ittas járművezetés vétsége miatt 150 ezer forint pénzbüntetésre és egy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 62 éves büntetett előéletű mezőkovácsházi férfit. A férfi idén, március 26-án, délelőtt legalább fél liter sört fogyasztott, majd a volánhoz ült és Békéscsaba belterületén autózott. A férfit személygépkocsijával 11 órakor Békéscsabán, az Ostoros utcában ellenőrizték a rendőrök és megszondáztatták. A szonda igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki.


A Békéscsabai Járásbíróság szintén a Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján, ugyancsak július 3-án, bódult járművezetés vétsége miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre és egy év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt egy 31 éves békési férfit, aki a járművezetés megkezdése előtt amfetamin és mefedron tartalmú kábítószert fogyasztott. A férfi idén, június 9-én Békésről Békéscsabára autózott, de 12 óra körül Békéscsabán, a Berényi út és a Szarvasi út kereszteződésében megállították a rendőrök. A férfi gépkocsijában kábítószert találtak, a kábítószergyorsteszt is pozitív eredményt hozott.


A Szarvasi Járásbíróság a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján garázdaság vétsége miatt 25 nap elzárásra ítélt egy 34 éves büntetett előéletű mezőkovácsházi férfit, aki 2018. augusztus 4-én, este, élelmiszerboltban szóváltásba keveredett egy előtte, sorban álló férfival. A férfi megragadta a számára ismeretlen férfi ruházatát és hatszor ököllel arcon ütötte. A bántalmazás következtében a férfi ugyan könnyű sérüléseket szenvedett, és nem kívánt az elkövető felelősségre vonásához szükséges magánindítványt előterjeszteni, de a verekedő kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy a jelenlévőkben megbotránkozást vagy riadalmat keltsen.


A Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján a Békéscsabai Járásbíróság július 4-én, ittas járművezetés vétsége miatt 100 ezer forint pénzbüntetésre ítélt és 10 hónapra eltiltott az A- és B-kategóriájú járművek vezetésétől egy 49 éves békéscsabai férfit, aki korábban már büntettek ittas járművezetés vétsége miatt. A férfi idén, március 14-éről 15-ére virradó éjszaka nagyobb mennyiségű sört és tömény szeszes italt fogyasztott, majd 15-én, 13 óra körül motorra ült és Békéscsaba belterületén közlekedett. A férfit motorjával Békéscsabán, a Szarvasi út 68. szám előtti parkolóban rendőrök leállították,megszondáztatták, a szonda pedig enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot mutatott ki.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.