2020. június 5., péntek,  Fatime
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. július 09., kedd
Letartóztatták a szarvasi rablót
A megtámadott nő színházból gyalogolt haza - Büntetett előéletű a mezőkövesdi férfi
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására, idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás és súlyos testi sértés bűntette miatt kezdeményezte egy 43 éves, többszörösen büntetett előéletű mezőkövesdi férfi letartóztatását. A férfi Szarvason, július elsején, éjszaka az utcán rabolt ki egy színházból hazafelé tartó idős nőt - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

A mezőkövesdi férfi építkezésen dolgozott Szarvason, a rendőrség őrizetbe vette, vasárnap letartóztatásba került

 

A letartóztatott férfi építőipari brigád tagjaként, munkavégzés miatt tartózkodott Szarvason. Társával július elsején, éjfél körül Szarvason, a Szabadság úton figyeltek fel a 66 éves nőre, aki a Szarvasi Víziszínházból gyalogosan hazafelé tartott. A gyanúsított már ekkor elhatározta, hogy megszerzi a sértett értékeit. Követni kezdték az idős nőt, majd a Dózsa György utcában a gyanúsított társa előresietett, tájékoztatást kért a sértettől, hogy merre kell hazafelé indulniuk. Válaszadás közben ért oda hozzájuk a gyanúsított, aki minden előzetes felszólítás nélkül, legalább két alkalommal ököllel az arcán megütötte a sértettet, aki a földre esett és elvesztette eszméletét. Ezt kihasználva a gyanúsított kivette a sértett füléből az arany fülbevalóit, nyakából az arany nyakláncát, a táskáját is elvette és távoztak a helyszínről. A sértett a bántalmazás következtében orrcsonttörést és az állkapocscsont többszörös törését szenvedte el, mely sérülések egyenként is 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülések.


A gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, visszaesőnek nem minősülő bűnismétlő. Az ebben az ügyben megállapítható bűncselekményeket három másik folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el. A kényszerintézkedést egyrészt a szökés, elrejtőzés veszélye miatt kezdeményezték,  másrészt, mert megalapozottan tartani lehet attól, hogy a gyanúsított szabadlábra kerülése esetén a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével, vagy a még fel nem lelt tárgyi bizonyítási eszközök elrejtésével, megsemmisítésével a bizonyítás eredményét veszélyeztetné. A bűnismétlés veszélye is megállapítható. A Békéscsabai Járásbíróság nyomozási bírója vasárnap egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.

 



<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.