2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. június 12., szerda
Kórház parkolójából lopott
Gyulára vitte beteg kisfiát az autós - Sok baleset Békés megyében
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, június 9-én, a 47-es számú főúton, Csorvás és Békéscsaba között, 11 óra körül egy személyautó vezetője balra akart kanyarodni, de nem adott elsőbbséget a szemből érkező motorosnak, és összeütköztek. A motoros elesett és könnyebben megsérült. Medgyesegyházán, a Deák Ferenc utcában, 12.30 óra körül megcsúszott és elesett egy motoros férfi. Esése közben a sodródó motor nekiütközött két szemből érkező kerékpárosnak, akik szintén elestek. A balesetben a motoros súlyosan az egyik biciklis könnyebben sérült meg. Kaszaper külterületén, 13 óra körül egy személyautó Orosháza felé tartott, amikor útleágazásnál balra akart kanyarodni. Az autós kanyarodás előtt nem vette észre, hogy a mögötte haladó motoros megkezdte az előzését, a két jármű összeütközött, a motoros elesett és súlyos sérüléseket szenvedett.

Álló, kivilágított traktornak ütközött az autó Telekgerendásnál
 

Három órával később, június 9-én, 16.10 óra körül Békéscsabán, a Lencsési úton egy biciklis férfi fékezés közben elesett és súlyosan megsérült. Felmerült a gyanú, hogy a férfi ittasan kerékpározott. Telekgerendás külterületén, 22.30 órakor egy személyautó vezetője balra ívelő kanyarban letért az útról és nekiütközött az út mellett parkoló, kivilágított traktornak. Az autót vezető férfinál felmerült a gyanú, hogy ittasan közlekedett, könnyebben megsérült, utasa súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

 

Elloptak egy kocsit a gyulai kórház udvaráról június 9-én, 9.15 óra körül. A tulajdonos a kisfiát vitte a kórházba, sietségében a gyújtáskapcsolóban hagyta az indítókulcsot. Mindezt látta a 33 éves battonyai F. Roland, aki beszállt az őrizetlenül hagyott kocsiba, elindult vele. A férfi elmondása szerint nem volt konkrét úti célja, csak el akarta hagyni Békés megyét. Az autó tulajdonosa egy óra múlva vette észre, hogy a parkolóból eltűnt a kocsija és hívta a rendőrséget. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjának munkatársai a bejelentés után azonnal kiadták az autó körözését. A rendszer rögtön találatot jelzett, ugyanis F. Roland a 44-es számú főúton jelentősen túllépte a megengedett sebességhatárt és lefényképezte a traffipax. A központban dolgozó rendőrök értesítették a szomszédos megyékben szolgálatot teljesítő rendőröket, megadták a kocsi rendszámát is. Nem sokkal később, 11.40 órakor a Bács-Kiskun megyei rendőrök jelezték, hogy a keresett kocsit kecskeméti benzinkúton találták meg, az autót vezető férfit elfogták. Az autó tulajdonosa visszakapta a kocsiját,  F. Roland ellen a Gyulai Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett megalapozott gyanúja miatt indított eljárást.

 

Körösladány külterületén, a 47-es számú főútról, június 9-én, 4.50 óra körül előállítottak a rendőrök egy férfit, aki személygépkocsit vezetett annak ellenére, hogy a Szarvasi Járásbíróság július 20-ig eltiltotta a járművezetéstől. A Szeghalmi Rendőrkapitányság a 23 éves dévaványai férfit a szabálysértés miatt őrizetbe vette és három napon belül bíróság elé állíthatja.

 

Egyedi azonosító jellel visszaélés miatt intézkedtek a rendőrök június 9-én a gyulai és a méhkeréki közúti határátkelőhelyen. A gyulai határon 3.30 órakor kilépésre jelentkezett egy bolgár állampolgárságú férfi pótkocsis kamionnal. Az ellenőrzés során a határrendészek megállapították, hogy sem a kamion, sem a pótkocsi alvázszáma nem egyezik meg azzal, ami a forgalmi engedélyben szerepel és a jármű színe is más. A 46 éves férfit előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra és büntetőeljárást indítottak ellene.  A méhkeréki határátkelőhelyen 19.50 órakor jelentkezett kilépésre egy román állampolgárságú férfi, aki angol honosságú utánfutós személygépkocsit vezetett. Az utánfutó rendszáma megegyezett az autó rendszámával, de láthatóan kézzel írták rá. A 30 éves férfi ellen a Sarkadi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság június 9-én, 23.30 óra körül szabálysértési őrizetbe vett egy férfit, aki a békéscsabai kórházban ittasan kiabált, szitkozódott. A 42 éves békéscsabai férfit garázdaság miatt a rendőrök három napon belül bíróság elé állíthatják.

 

Körösladányban, június 10-én, 16.30 óra körül a rendőrjárőrök elfogtak egy férfit, aki ellen egyedi azonosító jellel visszaélés miatt a Székesfehérvári Járásbíróság adott ki elfogatóparancsot. A rendőrök a férfit előállították a Szeghalmi Rendőrkapitányságra, ahol őrizetbe vették.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.