2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. június 10., hétfő
Balesetek sora Békés megyében
Ittas autósok - Kocsmában ordítozó vendég Békéscsabán
Szerző: Sz. M.
Békés megyében, június 8-án, Szarvason, a Deák Ferenc utca és a Tessedik utca kereszteződésében 8.30 órakor személyautó vezetője nem adott elsőbbséget egy kerékpárosnak és összeütköztek. A balesetben a biciklis könnyebben sérült meg. Fél órával később Békéscsabán egy kerékpáros nő a Bartók Béla úton kiépített a gyalogosjárdán biciklizett, a Lepény Pál utcán, a gyalogos-átkelőhelyhez érve sem szállt le, így a kereszteződésben balra kanyaradó autós későn vette észre és elütötte. A biciklis nő elesett és súlyosan megsérült. Békéscsaba külterületén, a 44-es számú főúton, 11.20 óra körül egy személyautó vezetője balra akart kanyarodni, de a mögötte érkező motoros az előzésébe kezdett és összeütköztek. A motoros elesett és súlyos – életveszélyes - sérüléseket szenvedett.

Békéscsabánál a balra kanyarodó autós előzését már megkezdte a motoros

 

Dévaványa külterületén, június 8-án, 14 óra körül, egy személyautó vezetője Gyomaendrőd felől Dévaványa irányába tartott, amikor egyenes útszakaszon a kocsijával letért az útról, majd balra kormányzás után átsodródott az út bal oldalára, ahol az árokban állt meg. A balesetben az autó utasa megsérült, sérülése nem súlyos. Tíz perccel később, a 46-os számú főúton Mezőberény és Gyomaendrőd között traktorral és a hozzá kapcsolt pótkocsival közlekedett egy férfi a főúton. Az egyik útelágazásnál a traktoros balra akart kanyarodni, de nem vette észre, hogy a mögötte haladó személyautós már megkezdte az előzését. A két jármű összeütközött, az autóban elöl utazó nő könnyebben megsérült. Dévaványa külterületén, 21.45 óra körül kivilágítatlan kerékpáros szenvedett balesetet. Egy személyautó vezetője Dévaványa felől Gyomaendrőd irányába tartott, amikor a sötétben nem vette észre időben az előtte haladó kerékpárost, a visszapillantó tükörrel elsodorta a férfit. A biciklis elesett és súlyos sérülést, bokatörést szenvedett.

 

Mezőberényben, a Puskin utcai garázssoron, június 7-én, 11.40 óra körül személyautó vezetője úgy indult el a kocsijával, hogy fellökött egy férfit, aki a jármű előtt állt. Az autós a baleset után nem állt meg, hanem elhagyta a helyszínt. Az elütött férfi könnyebben sérült meg. Gyomaendrődön, 17.30 óra körül egy utánfutós személyautós hátulról nekiütközött az előtti forgalmi ok miatt lassító személygépkocsinak. Az utóbbi autó az ütközés erejétől szintén nekiment az előtte álló autónak. A balesetben a középső autó utasai könnyebb sérüléseket szenvedtek.

 

Mezőberényben, a Gyomai úton, június 8-án, 22 óra körül leállítottak a rendőrök egy személygépkocsit. A jármű vezetőjénél az alkoholszonda ittasságot jelzett, és a további mérések is megerősítették az alkoholfogyasztás gyanúját, ezért a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. Szintén ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit június 8-án, 23.15 óra körül Vésztőn, a Kossuth utcából. A férfinál a helyszínen és a rendőrkapitányságon végzett mérések eredménye is pozitív lett, ezért ellene is büntetőeljárás indult. Ugyancsak ittas járművezetés gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök június 7-én, 7.10 óra körül Békéscsaba külterületén, a Békés felé vezető úton. Személygépkocsit vezető férfinál jelzett ittasságot az alkoholszonda. Az alkoholfogyasztás gyanúját a két újabb légalkoholmérés eredménye is megerősítette, ezért a rendőrök elvették a férfi vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene.

 

A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség rendőrei június 8-án, 4.45 órakor elfogtak egy kilépésre jelentkező férfit. Az ellenőrzés során kiderült, hogy a 42 éves román állampolgárságú férfi ellen a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda elfogatóparancsot adott ki közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt. A rendőrök a férfit előállították a kirendeltségre, ahol gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A Békéscsabai Rendőrkapitányság június 7-én, 9.10 óra körül szabálysértési őrizetbe vett egy 33 éves békési férfit. A rendőrségre békéscsabai italozó alkalmazottja jelentette be, hogy egy férfi a kocsmában kiabál, szidalmazza őt, viselkedésével a többi vendégben is riadalmat kelt. A férfi a rendőrök kiérkezése után sem hagyta abba az ordítozást, ezért előállították a rendőrkapitányságra. A békési férfit a rendőrkapitányság munkatársai garázdaság miatt három napon belül bíróság elé állíthatják.

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.