2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. május 17., péntek
Hat év börtön
Kábítószer-kereskedőt ítélt el a Gyulai Törvényszék
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség vádirata szerinti, mértékes indítvánnyal egyezően, 6 év börtönbüntetést szabott ki a Gyulai Törvényszék május 16-án a 29 éves férfival szemben, aki öt alkalommal is elutazott Amszterdamba kábítószerért, amit azután Békéscsabán értékesített. A vádiratban szereplő és a bíróság által is elfogadott tényállás szerint a férfi üzenetküldő alkalmazás segítségével került kapcsolatba egy Hollandiában élő személlyel, akihez 2017 decembere és 2018 áprilisa között ötször is elutazott, amfetamint, kokaint, marihuánát, MDMA-tartalmú tablettákat, LSD-bélyegeket vásárolt tőle. A férfi az anyagokat Magyarországra hozta.

Kabitoszer.jpg

 

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a férfi a kábítószert ezután szegedi lakóhelyén, és békéscsabai tartózkodási helyén tárolta, maga is fogyasztotta, de nagyobb részben pénzért értékesítette. A nyomozás adatai szerint a férfinak egy fodrászüzlet tulajdonosa nem készpénzt fizetett a
kábítószerért, hanem szolárium-használatot biztosított az amfetaminért cserébe. A férfi békéscsabai és szegedi ingatlanjaiban, a házkutatás során büntetőjogi értelemben jelentős mennyiségű kábítószert, az értékesítésükhöz használt növényőrlőt, és digitális mérleget találtak. Ezeket lefoglalták.

 


A Békés Megyei Főügyészség 2019. április 10-én emelt vádat az ügyben, alig egy hónappal később, május 16-án a Gyulai Törvényszék előkészítő ülésen mondta ki bűnösnek a cselekményét beismerő férfit jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntettében. A bíróság a főügyészség mértékes indítványával egyezően, 6 év börtönbüntetésre ítélte a férfit, szintén 6 évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, és a kábítószer-kereskedelem során szerzett 63 ezer 500 forintot elkobozta.

 

 

 

 

 

 

 <
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.