2019. szeptember 23., hétfő,  Tekla
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. május 17., péntek
Közlekedésrendészek
Békés megyei szakmai verseny Orosházán
Szerző: Sz. M.
Tesztlapok, karos forgalomirányítás, autós és motoros ügyességi feladatok is szerepeltek a IX. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés megyei döntőjének programján. A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság május 15-én, Orosházán rendezte meg a megyei döntőt. A versenyt Czecher Péter rendőr ezredes, az Orosházi Rendőrkapitányság vezetője nyitotta meg. A megmérettetésen a Békés megyében működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek 42 rendőre vett részt, járőr-gépkocsivezető és motoros kategóriákban, emellett karos forgalomirányításban mérték össze tudásukat.

Gyakorlati feladat a tanpályán

 

A megyei verseny az elméleti feladatok megoldásával, tesztek kitöltésével kezdődött Orosházán, a Petőfi Művelődési Központban, majd a piactéri parkolóban kialakított tanpályán és a Rákóczi út – Huba utca – Móricz Zsigmond utca kereszteződésében mutatták be felkészültségüket a versenyzők. A döntősöket háromtagú zsűri, Hazugáné Angyal Krisztina rendőr alezredes, az Országos Rendőr-főkapitányság kiemelt főreferense, Takó Sándor nyugállományú rendőr ezredes és Benkő Mihály, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont Békés megyei osztályvezetője értékelte. Az eredményhirdetésen Hudák Pál rendőr ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány-helyettese összegezte a verseny tapasztalatait, és méltatta a versenyző rendőrök teljesítményét.

 

A motorkerékpárosok között Verebi Zoltán rendőr törzszászlós, a főkapitányság forgalomellenőrző alosztályának szolgálatparancsnoka végzett az első helyen. A járőr-gépkocsivezetők versenyében Bíró József rendőr törzszászlós, szintén a főkapitányság forgalomellenőrző alosztályának szolgálatparancsnoka győzedelmeskedett, míg a karos forgalomirányítók között Gyurcsán Zsuzsanna rendőr törzszászlós, az Orosházi Rendőrkapitányság baleseti helyszínelő és vizsgálója nyújtotta a legjobb teljesítményt. A megyei döntő versenyzői közül kerülnek ki azok a rendőrök, akik képviselik Békés megyét az országos döntőn, amelyet június 4-e és 6-a között rendeznek meg Martfűn.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.