2020. január 25., szombat,  Pál
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. május 15., szerda
Börtönőrt akart megvesztegetni
Medgyesegyházi férfi ellen emelt vádat a Békés Megyei Főügyészség
Szerző: Sz. M.
A Békés Megyei Főügyészség hivatali vesztegetés bűntette miatt emelt vádat a fegyházbüntetését töltő, 26 éves medgyesegyházi férfival szemben, aki futócipővel akart megvesztegetni egy gyulai börtönőrt. A többszörösen büntetett előéletű, a folyamatban lévő büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben töltő férfit 2017 júniusában egy hétre a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben helyezték el, ugyanis a Gyulai Járásbíróságra kapott idézésnek kellett eleget tennie. A férfi 2017. június 9-én bejelentette, hogy a büntetés-végrehajtási intézetben bántalmazta az egyik felügyelő, és kérte a visszaszállítását a Szegedi Fegyház és Börtönbe. Az eset kivizsgálásával megbízott tiszt ezen a napon meghallgatta a férfit a börtön egyik hivatalos helyiségében.

A Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet Gyulán (Képünk illusztráció! Forrás: bv.gov.hu)

 

A férfi elmondta, hogy fél a további bántalmazásától, és kéri Szegedre szállítását. A főhadnagy tájékoztatta, hogy nem az ő feladata a kérdésben a döntés. A vádlott ekkor felajánlotta a tisztnek, hogy vesz neki egy 18 ezer forint értékű futócipőt, ha kérésének megfelelően elintézi a visszaszállítását. A börtönőr a felajánlást nyomban visszautasította, a történteket jelentette felettesének, majd az intézet parancsnoka feljelentést tett a rendőrségen.

 


A többszörös visszaesőnek minősülő férfit a Békés Megyei Főügyészség hivatali vesztegetés bűntettével vádolja, amit a törvény 3 évi terjedő szabadságvesztéssel büntet. A főügyészség – az új büntetőeljárási törvény szabályaival élve – a vádiratban az egyébként tagadó terhelt beismerése esetére is súlyos, a középmértéket meghaladó szabadságvesztés büntetés kiszabását, a közügyektől eltiltást, és az ígért vagyoni előny, a 18 ezer forint erejéig vagyonelkobzás elrendelését indítványozta. Az eljárás a Gyulai Törvényszéken folytatódik - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.