2020. június 5., péntek,  Fatime
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. május 13., hétfő
Méhkeréki csődbűn
Felszámolás előtt kivették a kft. pénzét - Rendszámtáblákat vágott és ragasztott össze a békéscsabai férfi - Dohánnyal üzletelt a szeghalmi pár - Úttesten dulakodók közé hajtott a vésztői nő
Szerző: Sz. M.
Békés megyében a Gyulai Járásbíróság május 7-én, a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján, csődbűncselekmény bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 1 év 2 hónap – végrehajtásában 1 év 4 hónap próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetést szabott ki egy 60 éves méhkeréki férfivel szemben, míg társát, egy 46 éves békéscsabai nőt bűnpártolás vétsége és bűnsegédként elkövetett hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt 180 ezer forint pénzbüntetésre ítélte. A férfi egy méhkeréki székhelyű kft. ügyvezetője volt, aki a cég felszámolását megelőző időszakban 60 millió forint pénzeszközt vont ki a cég pénztárából és további 8 millió forint értékű tárgyi eszközt értékesített saját maga és másik cége számára azért, hogy azokat a felszámolás alól elvonja, ezáltal a társasággal szemben bejelentett hitelezői igények kielégítését teljes mértékben meghiúsította. Társa volt a cég könyvelője, aki a pénzeszközök jogellenes kivonásának elleplezéséhez nyújtott segítséget - tájékoztatott a Békés Megyei Főügyészség az ügyészségi vádiratok alapján, a bírósági előkészítő üléseken hozott ítéletekről.

Képünk illusztráció! (Forrás: járás térkép) 

 

A Békési Járási Ügyészség vádirata alapján 2 rendbeli, egyedi azonosító jellel visszaélés bűntette miatt 400 ezer forint pénzbüntetésre ítélt a Békési Járásbíróság egy 47 éves békéscsabai férfit, szintén május 7-én. A férfi 2018 elején Ausztriában vásárolt egy személygépkocsit, amit Magyarországon nem helyezett forgalomba, ehelyett 2018. március közepén Békésen lopott rá egy rendszámtáblát, majd ezután két rendszámtáblát szerzett meg ismeretlen körülmények között. Közülük az egyiknek a betűkarakterei, míg másiknak a számkarakterei feleltek meg a korábban lopott rendszámtáblának. A férfi a két rendszámtáblát elvágta, a korábban lopott rendszámnak megfelelő karaktereket tartalmazó feleket ragasztószalaggal összeragasztotta, majd a gépkocsira szerelte, amellyel Békéscsabán és Békésen közlekedett.


A Szeghalmi Járási Ügyészség vádirata alapján folytatólagosan, társtettesként elkövetett orgazdaság bűntette miatt 1 év 6 hónap – végrehajtásában 2 évi próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt ugyancsak május 7-én a Szeghalmi Járásbíróság egy 36 éves szeghalmi férfit, míg élettársával, egy 23 éves nővel szemben ugyanezen bűncselekmény miatt 225 ezer forint pénzbüntetést szabott ki. A férfi és a nő a vádbeli időben rendszeres jövedelemre tett szert azáltal, hogy jövedéki adózás alól elvont dohánytermékeket szereztek, majd külföldön, személyes szállítás vagy csomagküldés útján értékesítették. A pár 2017. április 20-án a Debreceni Nemzetközi Repülőtérről Londonba akart utazni úgy, hogy két bőröndjükben összesen ezerhuszonnégy doboz magyar adójegy nélküli, ukrán zárjeggyel ellátott cigaretta volt. Az eljárás során a férfi lakásában további 10 kilogramm, jövedéki adózás alól elvont, finomra vágott dohányterméket, a csomagolásához szükséges eszközöket, tasakokat, előre gyártott levonócímkéket találtak.


A Szeghalmi Járásbíróság május 9-én, a Gyulai Járási Ügyészség vádirata alapján, közúti veszélyeztetés bűntette miatt 150 ezer forint pénzbüntetést szabott ki egy 39 éves vésztői nővel szemben. A nő 2018. június 19-én, dél körül személygépkocsijával egy szeghalmi szórakozóhely előtt, az úttesten veszekedő, dulakodó emberek közé hajtott. Az úttesten 5 személy tartózkodott, akik az ütközés következtésben ugyan nem estek el, de 8 napon belül gyógyuló felületi sérüléseket szenvedtek. A nő a sértettek testi épségét közvetlen veszélynek tette ki - tájékoztatott az ügyészségi vádiratok alapján, bírósági előkészítő üléseken hozott ítéletekről a Békés Megyei Főügyészség.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.