2020. augusztus 7., péntek,  Ibolya
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. március 14., csütörtök
Simonka György „meg akarta venni” az ellenzéket a választás előtt?
A Fidesz Tótkomlósi Szervezetének elnöksége elutasítja a Takács Ferenc elleni „simonkás” támadást, s csak a két voksolás után hajlandók foglalkozni a témával – Rejtélyes nyomozás hírei Orosházáról
Szerző: Kiss A. János
Írásos választ küldött a Fidesz Tótkomlósi Szervezetének elnöksége a Simonka György vezényletével Takács Ferenc pártból való kizárást indítványozóknak. (Nyilván nem vett részt az ülésen dr. Garay Rita polgármester, a szervezet egyik alelnöke, talán nem is hívták, hiszen egyike volt a Takács Ferenc eltávolítását szorgalmazóknak.) Eddig tartott összeraknunk az újabb történések mozaikdarabkáit, s ha nem is teljes, de valós képet tudunk rajzolni a tárgyalt mozzanatról.

Simonka György egy 2014. január 4-én megtartott mezőhegyesi koncert nézőterén, ereje teljében (az első sorban, egyszínű nyakkendőben)

 

Szombaton vagy vasárnap ült össze a tótkomlósi szervezet elnöke, Takács Ferenc, s kizárásos alapon nevesíthető két elnökségi tagja (alelnöke), Lopusni Norbert és Héja Bálint. Takács Ferencnek dolga volt a kizárását ajánlgató levél bemutatása, hiszen az indítvány további sorsáról dönteni kellett. Úgy halljuk, hogy az elnökségből csak Takács Ferenc és (nyilván) az aláíró Garay Rita tudott a levél létezéséről.

 

Az elnökségség a közelgő választások előtt szembesült a Fidesz-tagság, a szimpatizánsok, a választóik megosztására alkalmas kezdeményezéssel. Minthogy a testületi ülés témája a döntést követőeen nem maradt, nem maradhatott titok a levél miatt felháborodott tagság előtt, megbízhatónak tűnő információkhoz juthattunk. Nem egy tótkomlósi úgy tudja, hogy Takács Ferenc pontról pontra cáfolta a levélben megfogalmazott vádakat. Simonka Györgyről korábban is kifejtette nézeteit: furcsállja, hogy súlyos bűncselekmények gyanújával a Fidesz megyei elnöke, a választókerület vezetője lehet. Most arra is volt „muníciója” Takács Ferencnek, hogy az önkormányzat berkeit is érintő, a törvények ellenében megesett ügyeket felemlítse – ahogy eddig is felvetette azokat testületi üléseken. Minthogy az önkormányzati vezetés egyetlen esetben sem fordult a bűnüldöző hatóságokhoz, most akár hivatkozhatott is erre, s talán hivatkozott is rá: a Fidesz választók előtti elismertségét meg kell védeni a törvénytelenségek, s az azokért felelősök kilétének feltárásával. Akár azt is bizonyíthatta, hogy az eme körben megnevezhető személyek, akiknek „beleköpött” a levesébe, hosszabb ideje támadták, korlátozták, lejáratni igyekeztek, s politikai „karanténban” próbálták tartani őt. S ennek eldöntője bizonyára a mindent kézben tartani akaró Simonka György lehetett. Azt hallottuk, hogy Takács Ferenc az elnökségi ülésen név szerint és felelősségük alapján keményen bírálta azt a tucatnyi embert, aki hajlandó volt fellépni ellene. Információink szerint az aláírók között volt olyan, aláírásban, indítványozásban részt vevő személy, aki a rajta ezt számon kérőknek azt mondta, hogy mintegy megzsarolva őt – gyakorlatilag – kényszerítették az aláírásra. Takács Ferenc – miként korábban a testület „megélhetési” fideszes képviselői közül is nem egynek – elmondta: ne bízzanak abban, hogy ha baj lesz, Simonka György majd megvédi őket. (Valóban, mintha nem volna abban a helyzetben.)

 

Kár, hogy Takács Ferenc nem kíván nyilatkozni ebben az ügyben, mert állítólag felvetette az elnökségi ülésen azt az esetet is, amikor Simonka György igényére, a tavaszi választás előtt összehozta őt a DK egyik vezetőjével. Simonka György ekkor azt kérte, hogy a Jobbik jelöltje mellett induljon a választáson erős baloldali jelölt is, ennek fejében anyagi jellegű támogatást ajánlott. Takács Ferenc korábban befolyásos fideszeseknek is beszélt erről, hozzátéve, hogy ő is jelen volt ezen a beszélgetésen, mert a DK-s vezető ragaszkodott ahhoz, hogy ne kettesben találkozzon Simonka Györggyel. Az a vád tehát, hogy ő a politikai ellenfelekkel tárgyal, e ponton – Simonka György eme akciójához viszonyítva – nevetséges. Éppen tótkomlósi kormánypártiaktól lehetett hallani, hogy ezt a beszélgetést Takács Ferenc valamilyen hangrögzítő eszközzel felvette. (Napjaink aktualitása, hogy az ügyészi szervezet kikéri egy jobbikos országgyűlési képviselő mentelmi jogát, mert a választás előtt pénzt ajánlott egy ellenzéki képviselőjelöltnek – visszalépése fejében. Kísérteties lenne a hasonlóság, akkor is, ha Simonka György éppen az ellene indulással akarta megosztani az ellenzéki szavazótábort.)  Takács Ferenc állítólag most is elmondta, amit az őt ért támadások, mellőzések érzékelésekor érvként talán az érintetteknek is megemlítette: az erkölcsi magaslatról őt elbírálni akaró aláírók között akad, akinek politikai múltja erősen rongálhatja a Fidesz eszmeiségét; egy másik amolyan „asszonyverés” hőse volt; megint másiknak a gyereke ellen folyik büntetőeljárás súlyos ügyben.

 

Ahogy információs forrásaink állítják, Takács Ferenc választási vereséget prognosztizált Simonka György és a mellette mindmáig aktívan kiállók számára – mely természetesen a párt itteni vereségét is jelenthetné. Az is figyelemre méltó körülmény, hogy a levél aláírói nem mások, mint „simonkás” fideszbeli képviselőtársai, illetve néhány személy a kedvezményezetti körükből.

 

A két alelnök nem tartja szerencsésnek azt, hogy két választás évében ilyen akcióval gyengítsék a párt esélyeit, a Takács Ferenc elleni vádaskodásokat pedig megalapozatlannak tartják. Alighanem elegük lehet nekik is, tagságuknak is Simonka György hatalomgyakorlási módszereiből, s állítólag elhangzott, hogy a legutóbbi önkormányzati választás után nem a testületbe be sem választott személyt akarta a tagság többsége társadalmi megbízatású alpolgármesternek, de mégis ő lett a kiválasztott.

 

Egy elnökségi ülésen nyilván valamilyen határozatfélét is kell hozni. Ismereteink szerint arra az álláspontra helyezkedtek, hogy majd csak az önkormányzati választás megtörténtét követően térnek vissza a levélben foglaltakra, a Takács Ferenc kizárását kezdeményező javaslatra.

 

(Az írás közzététele előtt szereztünk információt arról, hogy valamely (nem orosházi) ügyészségi szervezet munkatársai tegnap és ma is Orosházán tevékenykedtek. Úgy tudjuk, hogy ma reggel 8 órakor az orosházi polgármester is átsétált a rendőrkapitányságra, majd úgy másfél óra múlva tért vissza oda. Az Elekes Lajost valamennyi társadalmi megbízatású alpolgármesteri hatáskörétől minap megfosztó döntése után felmerülhet a kérdés: vajon a két eset összefügghet egymással?)<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.