2019. május 24., péntek,  Eszter és Eliza
 
 
 
 

Címlap

[S a többi...]
2019. március 12., kedd
Simonka György mások bemártásával próbál menekülni?
Elekes meg a többiek – Márki-Zay Péter mond beszédet az ellenzékiek március 14-én délután tartandó megemlékezésén
Szerző: Kiss A. János
Betelt a pohár! – címmel tartott sajtótájékoztatót ma délelőtt Fetser János, az MSZP Orosházi Szervezetének elnöke, a párt képviselő-testületi frakciójának vezetője. A legnagyobb érdeklődéssel várt téma: az orosházi polgármester, Dávid Zoltán „keze által” – valakik – miért pöckölték le magukról a társadalmi megbízatású alpolgármestert? Könnyen lehet, nem ok nélkül. De kinek az érdekében?

Fetser János tiszta vizet akar önteni a pohárba

 

Fetser János azzal kezdte gondolatai nyilvánosság elé tárását, hogy indokát adta az ellenzéki testületi tagok március 3-ai ülés utáni elzárkózását a helyi média tájékoztatásától. Mint mondta: a mai önkormányzati vezetés (mely ellenzékiként követelte az élő egyenes tévéközvetítés biztosítását – a szerk.), annak időközbeni megvalósulása után megszüntette a lakosság ilyen módon történő tájékoztatását. Fetser János ennek okát abban látja, hogy a fideszes többség azt akarja elérni ezzel: a polgárok ne lássák, hallják önös érdekeik szerint miről és hogyan döntenek az üléseken, s az ellenzék kritikája ne jusson el a választókhoz. A nyilatkozattétel megtagadása azért is indokolt volt – folytatta Fetser János –, mert a szocialista és a jobbikos frakciók véleménynyilvánítása után a Fidesz frakcióvezetője lehetőséget látott arra,  hogy ne a testületi ülésen történtekről nyilatkozzon, hanem az ellenékiek által elmondottakra reagált. Ezért inkább sajtótájékoztatón mondják el észrevételeiket.

 

A továbbiakban az elnök-frakcióvezető a Projektfelügyelet Kft.-ről beszélt. Furcsának találta, hogy az önkormányzattal – saját szemszögéből – eredményes üzleti kapcsolatban álló kft. tulajdonosa mindmáig nem mutatkozott az orosházi képviselők előtt. Fetser János úgy vélekedett, hogy ez a gazdasági társaság amolyan „kifizetőhely”, Már a kisebb tételek is furcsállhatók: pályázatok kiírásáért kapott a cég egyenként 600 ezer forintos összegeket –a kóborkutyákkal kapcsolatos munkálatok céljából; a Dotto kisvonatot üzemeltetők jelentkeztetéséért és a köztemetkezést végzők kiválasztásáért. A nagyobb falatok esetén tízmilliók vándoroltak hozzá.

 

A testületi ülés botránygyanús előterjesztése a Dr. László Elek lakótelepen építendő „fideszközeli” garázsok számára önkormányzati telkek értékesítése volt. A többségi Fidesz frakció tagjai meg is szavazták azt. A „bibi” az vele, hogy az ott lakók nem pályázhattak e helyen garázsok létesítésére. A leendő 8 garázs tulajdonosa 5 esetben a Fideszhez köthető. Az ilyesmi nem tekinthető lakossági érdeknek.

 

Fetser János tájékoztatott az ellenzék március 15-e megünneplésével kapcsolatos döntéséről is. Az MSZP, a DK, a Párbeszéd és a Jobbik orosházi megemlékezését a Kossuth-szobornál tartják március 14-én 16 órától. Az ünnepség szónoka Hódmezővásárhely legendássá vált  polgármestere, a Mindenki Magyarországa Mozgalom alapító elnöke, Márki-Zay Péter lesz. A különállás oka egyszerű: Fetser János úgy fogalmazott, hogy Simonka György csapatával nem ünnepelnek együtt, amikor az országot, a várost kormányzók lábbal tiporják a sajtószabadságot és a demokráciát – ehhez nem kívánnak asszisztálni.  S hogyan is ünnepelhetnének Simonka Györggyel azok után, hogy a Legfőbb Ügyészség súlyos bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja őt?! Ezen az ünnepnapon is az a kötelességük, hogy felhívják a figyelmet a bűnös üzelmekre, s arra, hogy a nevezettek nem az orosháziak érdekeit szolgálják tevékenységükkel – fejtette ki az álláspontját.  

 

Ezek után Fetser János rátért Elekes Lajos sajátjai általi – nyilván nem alaptalan, de furcsa –„megpuccsolására”. Kétes hírűnek és a városban „közutálatnak örvendőnek” nevezte a tisztében formálisan meghagyott, ám valamennyi feladat- és hatáskörétől azonnali hatállyal megfosztott társadalmi megbízatású alpolgármestert. Emlékeztetett arra, hogy Elekes Lajos éppen Dávid Zoltán javaslatára nyerte el tisztségét – mindössze a tíz fideszes testületi tag szavazatával. S az orosházi adófizetők pénzéből fizetik őt. Fetser János megerősítette, hogy felfüggesztették Elekes Lajos valamennyi tevékenységi lehetőségét. Mint mondta, e lépés hivatalos magyarázata az volt, hogy „gazdasági struktúraváltás” történik. Ezek után az MSZP úgy véli, hogy Elekes Lajosnak többé semmi keresnivalója nincs a képviselő-testület ülséein – s ha nem dolgozik semmit, miért is kapná meg tiszteletdíját. (A gazdasági struktúraváltás emlegetése arra enged következtetni, hogy Elekes Lajost a pénzügyi-gazdasági, „klientúraügyi”, hogy úgy mondjuk „mindenhatóságától” fosztják meg – a szerk.) Fetser János úgy látja, hogy egy meghatározott kör érdekében játszották át a pénzeket – s hangsúlyozta: mindig is azt mondták az ellenzéki képviselők, hogy Elekes Lajosnak semmi keresnivalója nincs a képviselő-testületben. Javaslatuk: ne kapjon tiszteletdíjat, s távolítsák el őt annak rendje-módja szerint. Ahogy Fetser János felhívta a figyelmet: a már csak papíron létező társadalmi megbízatású alpolgármester felügyelete alatt működött az orosházi diákélelmezés, mely most büntetőügy tárgya; kebelbarátjukat, Növényi Norbertet nem jogerősen komoly letöltendő szabadságvesztésre ítélték; nyomozás folyik az önkormányzat  városgazdálkodási cégénél; közük volt a Paprikakert TÉSZ-hez, melynek ügye a vádemelés stádiumában van; s ott van nekik Simonka György maga.

 

Fetser János úgy értelmezi Elekes Lajos „forgalomból való kivonását”, hogy Dávid Zoltán végrehajtotta Simonka György „likvidációs” utasítását . Mi lehetett a célja ezzel? Simonka György igyekszik szétteríteni a felelősséget. A szocialista politikus emlékeztetett, hogy a képviselő-testületben több alkalommal is indítványozták vizsgálóbizottság felállítását, de a fideszes tagok mindannyiszor – magyarázat nélkül – megakadályozták azt. Dávid Zoltánnak és – ahogy Fezser János fogalmazott – teljes bandájának el kell tűnnie a testületből, majd a felelősöket is meg kell keresni.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.