2019. június 19., szerda,  Gyárfás
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. január 12., szombat
Csalók Gyomaendrődön
A szolgáltatók a túlfizetést számláikon írják jóvá - Idős nőt csapott be két férfi
Szerző: SZ. M.
Villanyóra leolvasásra hivatkozva csengetett be két férfi egy idős nőhöz a Békés megyei Gyomaendrődön. A férfiak azt mondták, hogy visszatérítést hoztak, de közben elterelték a nő figyelmét és ellopták megtakarított pénzét. A rendőrség keresi a bűncselekmény elkövetőit és ismételten óvatosságra int mindenkit.

Villanyóra leolvasására hivatkozva jutott be a két csaló a házba (Képünk illusztráció! Forrás: Internet)A két férfi az idős nőt január 10-én lopta meg Gyomaendrődön. Először egyikük telefonon felhívta a 80 éves asszonyt, és az áramszolgáltató munkatársaként mutatkozott be. A telefonáló közölte, hogy hamarosan érkeznek leolvasni a villanyórát. A férfiak, miután bejutottak a házba, azt mondták az asszonynak, hogy túlfizetése van, 13 ezer forint visszajár neki. Odaadtak neki egy 20 ezrest és kérték, hogy adjon vissza. Miután a férfiak elmentek, az idős asszony észrevette, hogy a dobozból, amelyből a visszajárót kivette és amiben a megtakarított pénzét tartja, több százezer forint hiányzik.

 

A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei keresik a lopás elkövetőit és ismét óvatosságra intenek mindenkit. Kérik, hogy ne engedjenek be idegeneket a házukba, lakásukba. A szolgáltatók nem visznek házhoz készpénzben visszatérítést, hanem jóváírják a következő számlákon. Az időseknek fiatalabb családtagjaik beszéljenek arról, hogy milyen trükkös lopásokról, csalásokról olvastak, hallottak. Kérjék meg idős szüleiket, nagyszüleiket, rokonaikat, hogy amikor egyedül vannak, ne engedjenek be idegent. Ha telefonon egyeztetett időpontra várnak valakit, szóljanak rokonaiknak vagy kérjék meg szomszédjukat, hogy arra az időre menjen át. A megtakarításukat lehetőleg ne tartsák otthon, ha mégis nagy összegű készpénz van a házukban, lakásukban, erről ne beszéljenek senkinek és soha ne vegyék elő idegenek előtt.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.