2020. június 6., szombat,  Norbert és Cintia
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. január 05., szombat
Őrizetben az embercsempész
A húsz határsértő újra Romániában (videóval) - Közveszélyokozás Gyulán
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, január 4-én, 0.15 óra körül húsz határsértőt és egy embercsempészéssel gyanúsítható magyar férfit fogtak el a rendőrök Mezőhegyes közelében. A rendőrök egy kisteherautót és vezetőjét, egy budapesti férfit ellenőriztek. A jármű rakterében a határrendészek tizenhét férfit és három nőt találtak, a határsértők magukat iraki állampolgárnak vallották. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az 53 éves budapesti B. Józsefet őrizetbe vette. A Magyarországra illegálisan érkezett férfiakat és nőket a rendőrök január 4-én délután átadták a román hatóság képviselőinek.

A kisbuszban húsz iraki határsértőt találtak
 
Tűz volt újévkor, 2019. január elsején, 1 óra körül Békés megyében, Gyulán, egy ház teraszán. A házban lakó nő ismerőse újságpapírokat gyújtott meg, mert keresett valamit és a sötétben nem látott. Az égő papír kiesett a kezéből, de a férfi ezzel nem foglalkozott, elment onnan. A házban bent volt a nő, aki néhány perc múlva észrevette, hogy tűz van a teraszon. Az égő újságpapírtól lángra kaptak az ott lévő éghető tárgyak, egy kosár ruha, fapad, szekrény és az épület egyik ablakának kerete is meggyulladt. A nő nem tudott kimenni a házból, az ablakon át próbálta vízzel locsolni a lángokat. A tüzet a nő bejelentése után a tűzoltók oltották el. A közveszélyokozással gyanúsítható békéscsabai férfit a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei január 2-án elfogták és előállították, az 55 éves B. László őrizetben van.
 

Lopással gyanúsítható férfiakat állítottak elő a rendőrök január 4-én, Orosházán. A két férfi informatikai üzletből vitt el fizetés nélkül CD-írót és memóriakártyát. Egyikük beszélgetett az eladóval, elterelte a figyelmét, míg társa a kabátja alá rejtette a két terméket, majd távoztak az üzletből. A lopásról az üzlet tulajdonosa 12 órakor tett bejelentést, ezután a rendőrök a gyanúsítottakat 4 óra alatt elfogták.

 

Közokirat-hamisítás gyanúja miatt intézkedtek a rendőrök január 4-én, 19.30 óra körül Battonyán, a közúti határátkelőhelyen. Kisbusszal belépésre jelentkezett egy román állampolgár, a határrendészek a jármű műszaki érvényességet igazoló lapjáról megállapították, hogy az okmány nem eredeti. A 21 éves férfit előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra, ahol büntetőeljárás indult ellene, és gyanúsítottként hallgatták ki.

 

A lőkösházi vasúti határátkelőhelyen, január 5-én 2 óra körül a határrendészek elfogtak egy román állampolgárt, akinek budapesti kerületi rendőrkapitányság testi sértés miatt rendelte el körözését. A 25 éves férfi előállították a Gyulai Rendőrkapitányságra, ahol kihallgatták.  

 

Újságpapírt gyújtott a férfi a teraszon

 

 <
++
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.