2019. június 19., szerda,  Gyárfás
 
 
 
 

Címlap

[Közéleti tények]
2019. január 04., péntek
Árokba csúsztak az autósok
Rendőrség: a havas, jeges utakon óvatosan közlekedjenek
Szerző: SZ. M.
Békés megyében, január 2-án 7 és 8 óra között négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Mezőberény külterületén, 7.15 óra körül árokba hajtott egy személygépkocsi. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett. Negyed órával később, Doboz külterületén egy személygépkocsi előzés közben megcsúszott, letért az útról és árokba sodródott. A kocsi két utasa megsérült, egyikük könnyebben, a másik utast súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők.

 Árokba borult újévkor Telekgerendás és Csorvás között az autós

 

Mezőberény külterületén, szintén január 2-án, 7.45 óra körül árokba hajtott egy személygépkocsi, a balesetnek két könnyű és egy súlyos sérültje van. Békéscsaba külterületén 8 óra körül hajtott árokba egy személygépkocsi, amelynek vezetője könnyebben, utasa súlyosan megsérült. Míg a 47-es számú főút Telekgerendás és Csorvás közötti szakaszán, január elsején, 8.30 óra körül egy személygépkocsi a jeges úton szintén megcsúszott, lesodródott az útról és árokba borult. A balesetben hárman könnyebben megsérültek, az autó vezetője a gyanú szerint ittas volt.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek figyelmesen, óvatosan, haladási sebességüket ne a megengedetthez, hanem az útviszonyokhoz igazítsák. Ha az út vizes, jeges, havas, inkább hajtsanak lassabban. Sötétben, szürkületben, vagy amikor havazás, köd miatt lecsökken a látótávolság, lassítsanak. Érdemes nagyobb követési távolságot tartani és tanácsos kerülni a hirtelen fékezést, irányváltoztatást. A láthatóságra fordítsanak kiemelt figyelmet, rendszeresen ellenőrizzék, hogy a járművükön a világítások és az irányjelzők működnek-e. A gyalogosok és a kerékpárosok a jól működő világítások mellett viseljenek láthatósági mellényt, használjanak a láthatóságukat segítő fényvisszaverő eszközöket.<
+
>
Kérjük, hogy a nagyobb méretben való megtekintéshez kattintson a képre!


A hozzászólás csak regisztrált felhasználóknak engedélyezett.
A regisztrációhoz kattintson ide!
A bejelentkezéshez kattintson ide!

Cikkel kapcsolatos hozzászólások, észrevételek:

Még nincs egy hozzászólás, észrevétel sem a cikkel kapcsolatosan.